Energiescans organisaties

Als bedrijf of organisatie bent u continu bezig met besparen. Op uw energierekening valt óók genoeg te besparen. Maar hoe doet u dat? De Omgevingsdienst West-Holland helpt u hier graag bij en biedt energiescans aan. Bij deze scans krijgt u persoonlijke begeleiding van minstens een jaar, zodat het uitvoeren van maatregelen makkelijk wordt.

Wat is een energiescan of energiebesparingstraject?

Een energiescan is een snelle analyse van uw bedrijf. Hiermee krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. Zo weet u welke verbeteringen er mogelijk zijn om energiekosten te verlagen.

Er zijn twee energiescans, voor verschillende doelgroepen:

  1. De standaard energiescan. Deze is gericht op kleine MKB bedrijven, zoals winkels en kleine horeca.
  2. De uitgebreide scan. Deze is gericht op grotere bedrijven en VvE’s en is inclusief een koppeling slimme meter en monitoring.

Rapport

Wilt u in aanmerking komen voor een energiescan? Meld u dan aan via het digitale aanvraagformulier. Let op: u kunt geen energiescan aanvragen als u in 2018 of later al een energiescan heeft aangevraagd. De Omgevingsdienst West-Holland beoordeelt de aanvraag namens uw gemeente. Na onze goedkeuring krijgt u van Klimaatroute een rapport. Klimaatroute bespreekt dit rapport met u in een persoonlijk gesprek. Een voorbeeld van een quickscan vindt u hier. Na de quickscan start de begeleidingsperiode. Bij een standaard energiescan duurt deze periode een jaar. Bij een uitgebreide energiescan duurt deze periode twee jaar. In deze periode is uw Klimaatroute adviseur beschikbaar voor al uw vragen over energiebesparing.

Meer informatie

Sommige gemeenten bieden een lening aan voor bedrijven (Leiden) of voor maatschappelijke organisaties (Leiden, Leiderdorp, Noordwijk en Zoeterwoude). Op de website van Duurzaam Bouwloket vindt u hier meer informatie over. Heeft u interesse in een energiescan, maar doet uw gemeente niet mee? Neem dan contact met ons op over de huidige stand van zaken.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen mailen naar info@odwh.nl.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur.

Telefoonnummer: 071 - 408 3100