Start- en gereedmelding bouwen

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Vaak heeft u daar een vergunning voor nodig. Daarnaast moet u melden wanneer de werkzaamheden beginnen en wanneer het werk klaar is.

Let op: als u verplicht bent een melding te doen, moet u de activiteit vier weken voor de start melden.

Stappenplan start- en gereedmelding

Bij (ver)bouwen komt nogal wat kijken. Vaak heeft u een vergunning nodig en moet u aan bepaalde regels voldoen. Ook moet u melden wanneer de werkzaamheden beginnen en wanneer het werk klaar is. Zo pakt u dat aan:

 • Stap 1
  Bij het Omgevingsloket kunt u controleren of u een vergunning nodig heeft. Ook kunt u hier zien of u een melding moet indienen of een omgevingsvergunning moet aanvragen.
 • Stap 2
  Vraag, als dat nodig is, een vergunning aan.
 • Stap 3
  Bent u verplicht om de werkzaamheden te melden? Deze melding moet vier weken voor de werkzaamheden worden ingediend. De melding kunt u doen door het start- of gereedmeldingsformulier, dat u bij de vergunning heeft gekregen, te mailen naar de Omgevingsdienst.
 • Stap 4
  Uw melding wordt behandeld. In sommige gevallen worden er dan nog bepaalde eisen aan de uitvoering van de werkzaamheden gesteld. Na afronding van de werkzaamheden kan worden gecontroleerd of u zich aan deze eisen heeft gehouden.
 • Stap 5
  U kunt uw (ver)bouwwerkzaamheden starten.
 • Stap 6
  Als de bouwactiviteiten zijn afgerond, moet u dit ook melden bij de Omgevingsdienst. Er wordt dan bekeken of er is gebouwd volgens de regels in de vergunning.

Bouwloket

Inwoners en bedrijven in de gemeente Noordwijk kunnen met vragen of voor het maken van een afspraak terecht bij het Bouwloket. Dit loket is bereikbaar per e-mail (infobouwen@odwh.nl) en telefonisch van 09:00 tot 12:00 uur via 071 – 408 3200.

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u mailen naar infobouwen@odwh.nl.

Het Bouwloket is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Telefoonnummer Bouwloket: 071 - 408 3200