Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

Wij zijn wij?

Het team Vergunningen Milieu is een van de zeven teams binnen de afdeling Omgevingstaken en bestaat uit 13 gedreven collega’s. Het team behandelt diverse meldingen- en vergunningenprocedures van bedrijven in de regio’s Duin- en Bollenstreek, Leiden en Nieuwkoop/Kaag en Braassem. De bedrijven zijn heel divers van aard: horeca, glastuinbouw, afvalverwerking en zelfs GGO-bedrijven. De teamleider Vergunningen Milieu valt hiërarchisch onder de verantwoordelijkheid van het hoofd van de afdeling Omgevingstaken.

Wat ga je doen?

Als teamleider (32-36 uur) ben je het aanspreekpunt, de coördinator, motivator en inspirator voor jouw team. Jouw werk bestaat enerzijds uit het sparren met de medewerkers en anderzijds het aansturen en managen (People management) van het team. Als teamleider ben je daarnaast verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken resultaten van jouw team. Je signaleert ontwikkelkansen voor zowel je medewerkers als de organisatie en gaat hiermee, samen met je team of met individuele medewerkers, proactief aan de slag.

Bij team Vergunningen Milieu krijg je te maken met een dynamische omgeving, waarbij je als leidinggevende een behoorlijke mate van flexibiliteit hebt in je aanpak. Je beschikt over voldoende affiniteit met de inhoud en bent in staat om daar snel een adequaat beeld van te vormen. Je zoekt de in- en externe samenwerking op om zo te komen tot de meest passende oplossingen. Daarnaast ben je bestuurlijk sensibel en weet je snel te schakelen richting (account)management.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Als teamleider kun je constructief een dialoog aan gaan, je bent initiatiefrijk en denkt oplossingsgericht.
 • Je signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze naar de praktijk.
 • Netwerken en samenwerken: daar voel jij je goed bij.
 • Je bent de verbinder met de andere teams binnen de organisatie en de directie, en onderhoudt contacten met bijvoorbeeld andere omgevingsdiensten.
 • Je overziet het grotere plaatje, legt verbanden tussen verschillende zaken en kunt goed laveren tussen verschillende belangen.

Wat heb jij in huis?

 • Kennis van en ervaring met werken in een politiek/bestuurlijke omgeving.
 • Een afgeronde hbo-opleiding.
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in een leidinggevende rol is een pré.
 • Inhoudelijke ervaring (3 tot 5 jaar) op gebied van milieu, duurzaamheid of energie bij een gemeente en/of omgevingsdienst.
 • Bij voorkeur ervaring met zaaksystemen.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie die zich inzet voor een betere leefomgeving. De functie is gewaardeerd in schaal 12 van de cao SGO (max. € 6.777,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Daarnaast krijg je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • De ODWH is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, naast secundaire arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en werkplekken.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan nodigen wij je graag uit om vóór dinsdag 21 mei a.s. jouw CV en motivatie te sturen aan HR@odwh.nl. Vermeld daarbij het vacaturenummer 2024-16. Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Michael van Leeuwen (Teamleider Vergunningen milieu a.i.) via 06 – 831 749 95.

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne- kandidaat voor.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.