Help jij ons een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving?

Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodemkwaliteit en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk!

Wie zijn wij?

Je komt te werken in het team Vergunningen Milieu. Dit team bestaat uit 11 enthousiaste collega’s die elkaar aanvullen en ondersteunen. Zij houden zich bezig met het behandelen van meldingen en vergunningsaanvragen op het gebied van milieu van bijvoorbeeld particulieren, bedrijven en horeca gelegenheden. Ook behandelen zij meldingen en vergunningen voor incidentele festiviteiten en het besluit voor vuurwerk. Dit alles doen zij voor de gemeenten in onze regio.

Wat ga je doen?

Binnen het team Vergunningen Milieu ben jij de ervaren collega die zelfstandig aan de slag gaat met zeer complexe vergunningaanvragen en de behandeling van complexe meldingen. Daarnaast voer je collegiale checks van collega’s uit en adviseer je de collega’s van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Je overlegt met adviseurs en aanvragers van een omgevingsvergunning en hebt hierover de regie. Daarnaast beoordeel je de Rie/IPPC- installaties bij bedrijven. Ook de projecten van de provincie horen bij jouw takenpakket.

Als senior vergunningverlener milieu ben je op de hoogte van wat er in je vakgebied speelt: je volgt de (beleids-)ontwikkelingen en deelt je kennis met collega’s. Je adviseert over het invoeren van regels en wetten en de uitvoering van het beleid op meerdere samenhangende vakgebieden. Als inhoudelijk deskundige vertegenwoordig je de opdrachtgevers bij bezwaar- en beroepszaken. Je werkt met ons zaaksysteem waarin je het proces, de kwaliteit en de doorlooptijd van jouw procedures bewaakt.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau op het gebied van milieu. Daarbij heb je minimaal vijf jaar relevante werkervaring, waaronder ervaring op het gebied van vergunningverlening en bij voorkeur ook op het gebied van agrarisch en afval. Je bent volledig op de hoogte van en werkt met de Omgevingswet. Ook beheers je de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift. Om te voldoen aan de gestelde kwaliteitscriteria ben je bereid om eventueel aanvullende vakgerichte cursussen te volgen.

Daarnaast ben je een teamspeler: je weet bij te dragen aan een goede werksfeer en bent gericht op samenwerken. Waar nodig heb je een coachende werkhouding richting je collega’s. Je denkt niet in hokjes en werkt oplossingsgericht. Daarbij heb je een flexibele werkmentaliteit. Je staat stevig in je schoenen en durft verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien kun jij je eigen werk goed organiseren: je bent nauwkeurig, behaalt de afgesproken termijnen en werkt volgens de afgesproken procedures.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een leuk, divers team dat volop in ontwikkeling is. We moedigen professionele ontwikkeling aan en ondersteunen je daarin. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken. Vanwege je coachende rol verwachten we dat je een deel van de week op kantoor werkt, de overige tijd kun je zelf indelen.

De functie is ingeschaald in schaal 11 van de cao SGO (max. €5.997,- o.b.v. een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen;
  • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris;
  • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.

Wil jij als Senior vergunningverlener milieu je steentje bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving?

We horen graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) uiterlijk vóór 29 april 2024 sturen naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2024-11.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Michael van Leeuwen, Teamleider Vergunningen Milieu via 06-83174995.

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.