Senior Toezichthouder Energiebesparing

Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

Voor het team Duurzaamheid zijn wij op zoek naar een Senior Toezichthouder Energiebesparing (32-36 uur)

Als senior toezichthouder energiebesparing help je bedrijven van dichtbij met het besparen van energie. Daarbij werk je nauwe samen met collega’s binnen én buiten de organisatie, maar ook met onze opdrachtgevers en handhavingspartners. We zetten steeds meer in op data-gestuurd toezicht, om nog meer resultaten te behalen. Als toezichthouder energiebesparing blijf je je ontwikkelen, want de duurzaamheidswereld staat niet stil!

Over ons

Team Duurzaamheid is een van de zeven teams binnen de afdeling Omgevingstaken en bestaat uit 12 enthousiaste professionals. We zijn een veelzijdig team, dat naast toezichthouden en handhaven ook bezig is met projecten op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Wat ga je doen?

Samen met de ondernemer onderzoek je welke mogelijkheden tot energiebesparing bij het bedrijf aanwezig zijn. We werken aan de hand van Stimulerend Toezicht, wat inhoudt dat je gesprekken met ondernemers op een deskundige, opbouwende manier aangaat.

Als senior toezichthouder beschik je over de technische, inhoudelijke kennis om een ondernemer constructief te adviseren. Uiteraard neem je de wettelijke verplichtingen op het gebied van de energiebesparingsplicht hierin mee. Door de opties tot energie- en kostenbesparing inzichtelijk te maken, maak je mogelijk dat daarnaast ook bovenwettelijke mogelijkheden van energiebesparing worden gerealiseerd.

Het is mogelijk om samen met collega’s energiecontroles uit te voeren. Met het team bespreek je knelpunten en bovenal leer je van elkaar.

Wie ben jij?

Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Daarbij kun je constructief een dialoog aangaan. Omdat elke situatie anders is, is het belangrijk dat je initiatiefrijk en oplossingsgericht bent. Je weet ontwikkelingen te signaleren en te vertalen naar de praktijk.

Daarnaast heb je minimaal vijf jaar werkervaring met het geven van energieadviezen bij bedrijven en met het beoordelen/opstellen van energiebesparingsplannen. Ook heb je vijf jaar werkervaring met het beoordelen van alternatieven voor erkende maatregelen én met onderzoek/advisering over terugverdientijd van niet-erkende maatregelen.

Daarnaast heb jij in huis:

  • Een relevant milieu en/of technische opleiding op hbo-niveau
  • Rijbewijs B
  • Kennis van en ervaring met werken in een politiek/bestuurlijke omgeving
  • Bij voorkeur kennis op het gebied van energiebesparing bij industriële processen

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

De functie is ingedeeld in schaal 10 van de cao SGO (maximaal € 5.247, – bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen
  • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris
  • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP

Wil jij als Senior Toezichthouder Energiebesparing je steentje bijdragen aan een fijne leefomgeving?

We horen graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) sturen naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2023-15

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Bart van Oort (Teamleider Duurzaamheid) 06-12785345. 

 

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.