Adviseur milieukwaliteit Lucht en geur

Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodemkwaliteit en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk!

Ter versterking van ons team vakspecialisten zijn wij zo spoedig mogelijk op zoek naar een Adviseur milieukwaliteit lucht en geur (32-36 uur)

 

Wie zijn wij?

Team Vakspecialisten is een van de zeven teams van de afdeling Omgevingstaken. Het team bestaat uit een aantal gemotiveerde, professionele specialisten die met name adviseren over geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid en ecologie. Deze adviezen worden zowel intern als extern verstrekt. In verband met het vertrek van een collega ontstaat de vacature van Adviseur milieukwaliteit lucht en geur.

Wat ga je doen?

In deze functie adviseer je zowel intern als extern over luchtkwaliteit en geurhinder bij vergunningen, evenementen, omgevingsplannen en klachten. Je levert een bijdrage in het kader van beleidsontwikkeling van de dienst, van en voor onze deelnemers. Vanuit jouw expertise op het gebied van lucht en geur overleg je met collega’s en/of betrokkenen uit allerlei disciplines. Je adviseert en werkt mee aan projecten op gebied van lucht en geur, maar kan eventueel ook een projectleidersrol vervullen buiten je primaire vakgebied.

Wie ben jij?

Uiteraard ken je de relevante wet- en regelgeving en weet je wat er speelt in je vakgebied. Dat houdt onder andere in dat je weet wat er met de Omgevingswet is veranderd op gebied van lucht en geur.
Daarnaast heb je ervaring met projectmatig en zaakgericht werken. Het is een pré als je ook kennis hebt binnen het vakgebied geluid, of als je bereid bent je daarin te ontwikkelen.

Van nature neem jij initiatief in je werk en weet je jezelf staande te houden in een complex krachtenveld. Je bent flexibel en in staat makkelijk te wisselen tussen verschillende zaken als de prioriteiten verschuiven. Je bent creatief en ambitieus in het creëren van oplossingen. Mondeling en schriftelijk kun jij je goed uitdrukken. Je hebt overtuigingskracht, je bent omgevingsbewust en kunt snel en goed over verschillende taakgebieden een oordeel vormen. Bovendien ben je een teamspeler en beschik je over een loyale, flexibele en klantgerichte instelling.

Daarnaast heb jij in huis:

  • Hbo werk- en denkniveau, met technische kennis op het vakgebied lucht en geur. Of je hebt de ambitie je hierin te bekwamen.
  • Minimaal drie jaar ervaring op het vakgebied lucht en geur.
  • Ervaring met de rol van adviseur in bij voorkeur een overheidsorganisatie.
  • Je rijbewijs B.

 Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. De functie wordt ingedeeld in schaal 10 als jij je bij ons komt ontwikkelen op het gebied van lucht en geur. Heb jij al de nodige ervaring op dit gebied, dan start je in schaal 11. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05 %.
  • De ODWH is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ben je enthousiast?

Leuk! Mail vóór 15 juli a.s. jouw cv en motivatie naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2024-15.

Wil je meer informatie over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met onze Teamleider Vakspecialisten, Berry Boelders (06-13599042 of b.boelders@odwh.nl).