Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een belangrijke bijdrage om de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving te bewaken en te verbeteren. Hiervoor voer je een breed takenpakket uit voor de gemeenten binnen het werkgebied. Tot het werkgebied horen de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Je werkt behalve voor deze gemeenten ook voor de provincie Zuid-Holland.

Voor het Team Vakspecialisten zijn wij zo spoedig mogelijk op zoek naar een Adviseur milieukwaliteit Geluid (32-36 uur)

Team vakspecialisten

In het team vakspecialisten zijn een aantal specialisten samengebracht die met name adviseren op het gebied van geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid en ecologie. Deze adviezen worden zowel intern als extern verstrekt. In verband met het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een enthousiaste Adviseur milieukwaliteit geluid.

Wat zijn je taken:

 • Als Adviseur milieukwaliteit geluid adviseer je zowel intern als extern over geluid bij vergunningen, evenementen, ruimtelijke plannen en klachten. Het betreft advisering over wegverkeerslawaai, industrielawaai, railverkeerslawaai, vliegtuiglawaai en bouwlawaai.
 • Als Adviseur milieukwaliteit geluid lever je ook een bijdrage in het kader van beleidsontwikkeling.
 • Vanuit jouw expertise op het gebied van geluid overleg je met collegae en/of betrokkenen uit allerlei disciplines

Wie zoeken we:

Voor deze uitdagende en zelfstandige functie binnen een team met gemotiveerde en professionele collega’s zoeken wij een collega met HBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in projectmatig werken, kent de relevante wet- en regelgeving en weet wat er speelt op het gebied van geluid. Besluit hogere waarde, zonebeheer en actieplannen hebben voor jou geen geheim. Je weet wat er met de Omgevingswet gaat veranderen binnen het vakgebied.

Je bent iemand die graag het initiatief neemt en je weet jezelf staande te houden in een complex krachtenveld. Je bent flexibel en in staat makkelijk te wisselen tussen verschillende zaken als de prioriteiten daarom vragen. Als geluidadviseur functioneer je als teamplayer met uitstekende contactuele (en commerciële) vaardigheden, creativiteit in het creëren van oplossingen en beschik je over een loyale, flexibele en klantgerichte instelling.

Wat wij verwachten:

 • Jij kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken.
 • Je hebt overtuigingskracht, je bent omgevingsbewust en kunt snel en goed over verschillende taakgebieden een oordeel vormen.
 • Jij hebt een flexibele werkmentaliteit en bent samenwerkingsgericht.

Wat heb jij in huis:

 • HBO werk- en denkniveau met technische kennis op het vakgebied geluid, of je hebt de ambitie je hierin te bekwamen.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie 150 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

De functie is gewaardeerd in schaal 11 van de cao SGO (maximaal € 5.725,- bij een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05 %.
 • De ODWH is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Solliciteren?

Wil jij als Adviseur milieukwaliteit Geluid je steentje bijdragen aan onze organisatie?

We horen graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) versturen aan hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2023-16.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de teamleider Vakspecialisten, Berry Boelders (06-13599042 of b.boelders@odwh.nl).

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.