Assimilatiebelichting

Om de groei van planten te bevorderen, gebruikt men kunstlicht. Dit wordt ook wel assimilatieverlichting- of belichting genoemd. Planten krijgen assimilatielicht als aanvulling op zonlicht. Zo krijgen ze altijd genoeg licht en groeien ze beter. In het donker is dit licht in de kassen zien. De Omgevingsdienst West-Holland houdt toezicht en doet metingen om te zien of de assimilatiebelichting aan de vastgestelde regels voldoet.

Bij glastuinbouwbedrijven is uitstraling van assimilatiebelichting aan de bovenzijde van de kas te zien. Om lichthinder te voorkomen, zijn regels opgesteld die zijn opgenomen in het Activiteitenbesluit milieubeheer. Hierin staat onder andere dat kassen aan de bovenkant een lichtscherminstallatie moeten hebben die ten minste 98% van de lichtuitstraling kán verminderen. Daarnaast moet een ondernemer de gevels van een kas van zonsondergang tot zonsopgang afschermen. Dat moet zo gebeuren dat de lichtuitstraling op tien meter afstand is verminderd met ten minste 95%. Bekijk hier nog meer voorschriften voor assimilatiebelichting in kassen.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen mailen naar info@odwh.nl.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur.
Telefoonnummer: 071 - 408 3100