Ontheffing bouwlawaai Hillegom

Bouwwerkzaamheden kunnen voor geluidhinder in de omgeving zorgen. Daarom zijn er regels opgesteld om overlast te voorkomen.

Aanvragen voor bouwwerkzaamheden in de gemeente Hillegom kunt u doen bij de Omgevingsdienst West-Holland. Ontheffingen voor andere gemeenten vraagt u bij de betreffende gemeente aan.

Ontheffing Bouwbesluit

Gaat u werken binnen uw inrichting (bijvoorbeeld uw bedrijf, een woningbouwlocatie etc.)) en kunt u qua geluidniveaus en/of werktijden niet voldoen aan de voorwaarden uit het hoofdstuk 7 van het Bbl? Dan moet u een verzoek om maatwerkvoorschrift indienen.

Ontheffing APV

Gaat u bouw- en/of sloopwerkzaamheden uitvoeren op de openbare weg (buiten een inrichting)? Dan vraagt u een ontheffing van (artikel 4:6 uit) de APV aan. Dit artikel verbiedt het veroorzaken van geluidhinder op de openbare weg op alle tijdstippen. Als u daar niet aan kunt voldoen, heeft u een ontheffing nodig.

Aanvragen

U kunt de APV-ontheffing en verzoek tot maatwerkvoorschrift voor binnen de gemeente Hillegom aanvragen met dit formulier.

Vermeld alstublieft welke van de twee u wilt aanvragen. Als u beide wilt aanvragen, geeft u dat aan. Aan de hand van uw aanvraag bepaalt de Omgevingsdienst welke maatregelen uw bedrijf moet nemen, hoe u de omgeving dient te informeren en hoe lang de ontheffing of het maatwerkvoorschrift geldig is.

Heeft u vragen?

De Omgevingsdienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur.
Telefoonnummer: 071 - 408 3100

Mailen kan ook: u kunt uw bericht sturen naar info@odwh.nl.