Circulair ondernemen

Grondstoffen dreigen schaars te worden. Dat komt door een groeiende bevolking en de manier waarop we met producten omgaan: we kopen iets, gebruiken het en gooien het weer weg. Door die dreigende schaarste wordt het steeds belangrijker om zo efficiƫnt mogelijk met grondstoffen om te gaan. Een circulaire economie is gericht op het hergebruiken van grondstoffen. Zo behouden grondstoffen hun waarde en bestaat bovendien geen afval meer. Dat is goed voor maatschappij en milieu. De Omgevingsdienst West-Holland stimuleert bedrijven om circulair te ondernemen.

De provincie Zuid-Holland wil 100% circulair zijn in 2050. Die ambitie kan alleen bereikt worden als iedereen meedenkt en meedoet. Daarom wordt de samenwerking gestimuleerd tussen ondernemers, onderzoekers, inwoners en overheden. De Omgevingsdienst draagt op verschillende manieren bij aan het stimuleren van circulariteit. Zo organiseert de dienst samen met CIRCO cursussen, bijvoorbeeldĀ over circulaire zonnepanelen of het recyclen van natuurlijke reststromen.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen mailen naar info@odwh.nl.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur.

Telefoonnummer: 071 - 408 3100