Zoeterwoude geeft weer subsidie voor duurzame maatregelen

Vanaf begin maart kunnen inwoners van Zoeterwoude weer gemeentelijke subsidie aanvragen voor het verduurzamen van de woning. De subsidieregeling wordt uitgevoerd door de Omgevingsdienst West-Holland.

De nieuwe subsidieregeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023. Er kan subsidie worden aangevraagd voor het isoleren van de woning. De energiebesparing die dat oplevert, is goed voor het klimaat én scheelt in de energiekosten. Ook is er weer subsidie beschikbaar voor zonnepanelen. En om elektrisch koken te stimuleren is er subsidie voor het aanschaffen van een inductiekookplaat of elektrisch fornuis. Tenslotte is er weer subsidie beschikbaar voor klimaatbestendige maatregelen zoals een groen dak, het verwijderen van verharding uit de tuin en de aanschaf van een regenton.

Achteraf aanvragen

Subsidie kan achteraf worden aangevraagd, als de maatregelen zijn genomen. Dat kan tot uiterlijk een half jaar na het uitvoeren van de maatregelen. Omdat de regeling ingaat met terugwerkende kracht, kan subsidie worden aangevraagd voor maatregelen die na 1 januari 2023 zijn genomen.

Je kunt de subsidie aanvragen via het Duurzaam Bouwloket. Daar staat alle informatie over de subsidieregeling én over andere mogelijkheden om subsidie te krijgen voor duurzame maatregelen.