Gemeente Leiderdorp wint de EZK Energy Award 2021 voor gemeenten

Op 27 januari 2022 nam de gemeente Leiderdorp de award in ontvangst.

Hoogste percentage informatieplicht-energiebesparing

“Leiderdorp draagt opvallend actief en succesvol bij aan verduurzaming. Samen met de Omgevingsdienst West-Holland stimuleert de gemeente bedrijven om energie te besparen én hierover te rapporteren”, legt juryvoorzitter Esther Pijs, directeur Warmte en Ondergrond bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat uit. In de Zuid-Hollandse gemeente voldoet landelijk het hoogste percentage bedrijven (91%) aan de informatieplicht-energiebesparing.

Samenwerken aan duurzaamheid

Wethouder Rik van Woudenberg nam de prijs in ontvangst. “Ik zie het als een beloning voor onze inspanningen van de afgelopen jaren op het gebied van duurzaamheid. Mede dankzij de belangrijke inbreng van onze samenwerkingspartners, bedrijven en inwoners”, aldus wethouder Van Woudenberg. “Samen werken wij aan een toekomst zonder aardgas. Dat doen wij onder andere met inwoners, ondernemers, EnergieAmbassadeurs, coöperatie Zon op Leiderdorp en Omgevingsdienst West-Holland”.

De Omgevingsdienst West-Holland feliciteert de gemeente Leiderdorp met de EZ Energy Award 2021. Directeur Marlies Krul-Seen: “Samenwerken aan duurzaamheid heeft dit mooie resultaat opgeleverd. Ik kijk terug op een goede samenwerking met de gemeente Leiderdorp, de ondernemers en burgers. Samen blijven wij energie steken in duurzaamheid.”