Overlast melden

Ervaart u overlast van een bedrijf in uw directe leefomgeving? Heeft u bijvoorbeeld last van geluid- of geuroverlast, bodem- of luchtverontreiniging? U kunt overlast in de regio Holland Rijnland telefonisch, schriftelijk of via ons online klachtenformulier melden bij de Omgevingsdienst West-Holland.

De Omgevingsdienst behandelt geen meldingen over meeuwenoverlast, particulier afval of vliegtuiglawaai. De Omgevingsdienst geeft uw melding dan door aan de juiste instantie. Bijvoorbeeld aan de gemeente, de provincie, de politie, de brandweer of het hoogheemraadschap.

Klachten melden

Geluid- of geuroverlast, bodem- of luchtverontreiniging kunt u melden bij de Milieutelefoon. Dit loket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Het telefoonnummer is 0888 – 333 555 (lokaal tarief).

Op zaterdag 24 februari zijn er werkzaamheden aan het netwerk. In voorbereiding hierop zijn er maatregelen nodig zodat de meldkamer bereikbaar blijft. Alle meldingen komen binnen op een beperkt aantal mobiele telefoons waardoor er enige wachtrijen kunnen ontstaan.

Excuses voor eventueel ongemak.

De Omgevingsdienst behandelt meldingen uit de regio Holland Rijnland. In sommige gemeenten vallen bepaalde meldingen over overlast onder ander bevoegd gezag. Op het formulier staat wat in uw gemeente wel en niet onder de taken van de Omgevingsdienst valt en waar u uw overlast moet melden.

Incidentele festiviteiten

Heeft u last van een evenement met licht- of geluidoverlast? Mogelijk is dit evenement gemeld en is toestemming gegeven om de geluidnormen (tijdelijk) te overtreden. Bekijk hier de gemelde incidentele festiviteiten. Staat het evenement er niet tussen, maar ervaart u wel overlast? Meld dit.

Wat gebeurt er met uw melding?

De Omgevingsdienst registreert uw melding. Een toezichthouder neemt eventueel contact met u op voor aanvullende informatie. Vervolgens wordt gecontroleerd of het gemelde bedrijf zich aan de voorschriften houdt. De Omgevingsdienst laat u weten wanneer en hoe uw melding is afgehandeld. U wordt ook geïnformeerd als uw melding bij een andere instantie thuishoort.

Heeft u vragen?

De Omgevingsdienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur.
Telefoonnummer: 071 - 408 3100

Mailen kan ook: u kunt uw bericht sturen naar info@odwh.nl