Vergunningverlener (Wabo en Omgevingswet)

Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van de milieukwaliteit en de ruimtelijke kwaliteit. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

Wij zoeken meerdere collega`s Vergunningverlener (Wabo en Omgevingswet) voor 24 – 36 uur per week

Binnen deze veelzijdige functie behandel je de uiteenlopende aanvragen van omgevingsvergunningen. Alle Wabo/Omgevingswet gerelateerde vergunningen vallen hieronder, zoals vergunningen voor bouwen, in- en uitritten, kappen van bomen, sloop en monumenten.

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener bij de Omgevingsdienst toets je ingediende aanvragen van omgevingsvergunningen aan de geldende wet- en regelgeving. Je vraagt advies en stemt af bij verschillende interne en externe afdelingen of diensten. Daarnaast adviseer je en geef je informatie over regelgeving en procedures bij omgevingsvergunningen. Je bewaakt de voortgang van het proces van vergunningverlening binnen de wettelijke termijnen en steltzelfstandig omgevingsvergunningen op. Ook overleg je met aannemers, architecten, ontwikkelaars etc. over de ingediende c.q. in te dienen aanvragen en lever je een actieve bijdrage aan het oplossen van gesignaleerde problemen.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld over een afgeronde opleiding in de richting van bouwkunde of ruimtelijke ordening en een afgeronde opleiding ABW 1 en 2 (Ambtenaar Bouw en Woningtoezicht) of je bent bereid die te behalen.
 • In het behandelen van aanvragen voor een Wabo-vergunning heb je ervaring.
 • Je neemt initiatief en weet jezelf staande te houden in een complex krachtenveld met een goede mondelinge en schriftelijke communicatie.
 • Voor zowel in- als externe partijen ben jij een prettige gesprekspartner. Daarbij heb je een ‘antenne’ voor wat politiek gevoelig is in de gemeentelijke ‘arena’.
 • Je werkt nauwkeurig, kan je werk plannen en organiseren, kunt overzicht bewaren en prioriteren in de werkzaamheden.
 • Je bent klantgericht en kunt goed anticiperen op de verschillende vragen die bij je neergelegd worden.
 • Naast dat je deskundigheid toevoegt, ben je ook een teamspeler die bijdraagt aan een goede werksfeer.
 • Pre: ervaring met werken met zaaksystemen (PowerBrowser).

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

De functie is ingeschaald in schaal 10 (maximaal € 5009,00 bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen;
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris;
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.

Wil jij als vergunningverlener (Wabo/ Omgevingswet) je steentje bijdragen?

Dan horen we graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) uiterlijk vóór woensdag 31 januari 2024 sturen naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2023-17

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Mark Bennink (Teamleider Vergunningen Bouwen) via 06- 21 33 72 46 en/of Leon de Rouw (Teamleider Toezicht Bouwen) via 06 – 29 31 46 79.

 

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.