Toezichthouder milieu

Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Toezichthouder Milieu (32- 36 uur)

Als toezichthouder milieu is geen werkdag hetzelfde. Je werkt zowel binnen als buiten, werkt zelfstandig én in teamverband en hebt contact met verschillende externe partijen. Je hebt hierbinnen de vrijheid om zelf je werkzaamheden in te delen.

Over ons

Team Toezicht Milieu is een van de teams binnen de afdeling Omgevingstaken en bestaat uit een groep gedreven professionals. Het team ziet onder andere toe op het naleven van wettelijke voorschriften, treedt op bij illegale situaties en gaat (indien nodig) over tot het inzetten van handhavingsinstrumenten.

Wat ga je doen?

Als toezichthouder voer je controles uit bij complexe en provinciale bedrijven. Deze handel je daarna administratief af. Daarnaast informeer/adviseer je betrokkenen over de milieuregelgeving- en procedures. Bij situaties waar de regels niet worden nageleefd, weet je doortastend op te treden en stel je waarschuwings- en/of handhavingsbrieven op. Je adviseert bij administratieve geschillen en bent als deskundige betrokken bij de strafrechtelijke onderzoeken. Je werkt mee met projectmatig toezicht. Na een inwerkperiode werk je mee in de Piketdienst. Ook behandel je klachten en weet je deze tijdig af te ronden. Je coördineert projectmatig toezicht en hebt een adviserende rol. Daarnaast begeleid je nieuwe collega’s, trainees en stagiairs.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van milieu. Een ruime ervaring op het gebied milieutoezicht is een pré. Je hebt kennis van relevante en actuele wet- en regelgeving en past de LHSO toe. Je bent in staat om complexe situaties snel te doorgronden en handelingsperspectieven te formuleren.

Daarnaast sta jij stevig in je schoenen en durf je verantwoordelijkheid te nemen. Je bent daadkrachtig, klantgericht, flexibel en zoekt graag naar oplossingen. Je motiveert, bewaakt (mede) de voortgang bij het inwerken van je nieuwe collega’s en geeft feedback. Ook wil jij je graag verder ontwikkelen en ben je bereid om vakgerichte cursussen te volgen. Jouw opgedane kennis kun je goed overbrengen.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

Verder bieden wij:

  • Een maandelijkse opbouw van je Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%.
  • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
  • De functie is gewaardeerd in schaal 10 (max. € 5.247,- bij een 36-urige werkweek) van de cao SGO. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
  • Opleidingen, trainingen en cursussen om je verder te ontwikkelen.

Wil jij als Toezichthouder je steentje bijdragen aan een fijne leefomgeving?

Dan nodigen wij je uit om jouw motivatie en CV te sturen naar HR@odwh.nl. Vermeld daarbij het vacaturenummer 2024-07. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer A. Potman (06-52084138) of W. Rietmeijer (06-52084145)

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.