Toezichthouder milieu B

Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving draagt de Omgevingsdienst West-Holland bij aan een fijne omgeving om te wonen en werken. Dat doen we in opdracht van gemeenten en de provincie. Zo’n 190 deskundige collega’s werken samen aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Kortom: werken bij de Omgevingsdienst doet ertoe!

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Toezichthouder milieu B
(32-36 uur)

Als toezichthouder milieu is geen werkdag hetzelfde. Je werkt zowel binnen als buiten, werkt zelfstandig én in teamverband en hebt contact met verschillende externe partijen. Je hebt hierbinnen de vrijheid om zelf je werkzaamheden in te delen.

Over ons

Team Toezicht Milieu is een van de teams binnen de afdeling Omgevingstaken en bestaat uit een groep gedreven professionals. Het team ziet onder andere toe op het naleven van wettelijke voorschriften, treedt op bij illegale situaties en gaat (indien nodig) over tot het inzetten van handhavingsinstrumenten.

Wat ga je doen?

Als toezichthouder bezoek je bedrijven om daar milieutoezicht te houden: je voert controles uit en handelt deze administratief af. Daarnaast informeer/adviseer je betrokkenen over de milieuregelgeving- en procedures. Bij situaties waar de regels niet worden nageleefd, weet je doortastend op te treden en stel je waarschuwings- en/of handhavingsbrieven op. Je bereidt eventuele sanctiemaatregelen voor en verleent hier advies over. Je adviseert bij administratieve geschillen en bent als deskundige betrokken bij de strafrechtelijke onderzoeken. Je werkt mee met projectmatig toezicht. Na een inwerkperiode werk je mee in de Piketdienst.

Wie ben jij?

Je hebt hbo-werk- en denkniveau, of meerjarige relevante werkervaring op het gebied van milieutoezicht. Een opleiding op het gebied van milieu is een pré. Mondeling en schriftelijk weet jij je goed uit te drukken. Je hebt kennis van relevante en actuele wet- en regelgeving en past de LHSO toe. Ook heb je je rijbewijs B.

Daarnaast sta jij stevig in je schoenen en durf je verantwoordelijkheid te nemen. Je bent daadkrachtig, klantgericht, flexibel en zoekt graag naar oplossingen. Ook wil jij je graag verder ontwikkelen en ben je bereid om vakgerichte cursussen te volgen. Jouw opgedane kennis kun je goed overbrengen.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

Verder bieden wij:

  • De functie is gewaardeerd in schaal 9 (max. € 4.752,- bij een 36-urige werkweek) van de cao SGO. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
  • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen.
  • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.

Wil jij als Toezichthouder milieu B je steentje bijdragen aan een fijne leefomgeving?

Dan nodigen wij je graag uit om jouw CV en motivatie te sturen aan HR@odwh.nl. Vermeld daarbij het vacaturenummer 2024-06.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer A. Potman (06-52084138) of W. Rietmeijer (06-52084145)

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.