Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van, en in samenwerking met, de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodemkwaliteit en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk!

Ter versterking van ons team Bodem zijn wij op zoek naar een Toezichthouder Bodem (32-36 uur)

Wie zijn wij?

Je komt te werken in het team bodem. Dit team bestaat uit 16 enthousiaste collega’s die elkaar aanvullen en ondersteunen. Zij houden zich bezig met toezicht en handhaving, advisering en het behandelen van bodemmeldingen en – vergunningsaanvragen (overgangsrecht) en verzoeken ingevolge de Omgevingswet.

Wat ga je doen?

Als Toezichthouder Bodem voer je controles uit op de naleving van de Omgevingswet en het (overgangsrecht) Wet bodembescherming (Wbb) en Besluit bodemkwaliteit (Bbk), en handel je deze administratief af. Bij de controles kan je (indicatieve) monsters nemen en aan de hand van het handhavingsbeleid bepaal je de juiste strategie om te komen tot correcte naleving van de wet- en regelgeving. Je bereidt eventuele sanctiemaatregelen voor en ben je betrokken bij strafrechtelijke onderzoeken In je contacten met burgers en bedrijven heb je naast je rol als toezichthouder, een adviserende rol.  Je treedt eventueel op als projectleider of projecttrekker en bent bereid aan te sluiten bij regionale overleggen met andere toezichthouders en/of adviseurs. Mogelijk ga je ook aan de slag in de Piketdienst.

Wie ben jij?

 • Een communicatief sterke en besluitvaardige toezichthouder bodem.
 • Je staat ervoor open om jezelf te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen.
 • Je bent gericht op verbetering van jezelf en de organisatie.

Daarnaast heb jij in huis:

 •  Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van bodem.
 • Je hebt voldoende kennis van de relevante wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet, (overgangsrecht) Wbb, Bbk, de Algemene wet bestuursrecht, normen en kwaliteitsdocumenten.
 • Je hebt een rijbewijs B.

Een pré is het hebben van:

 • VCA basis.
 • Ervaring met bedrijfsprocessensystemen, zoals PowerBrowser, bodeminformatiesysteem Nazca, Gis- en GEO-viewers.

 Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. De functie wordt ingedeeld in schaal 9 van de cao SGO (max. € 4.752,- per maand o.b.v. 36 uur) als jij je bij ons komt ontwikkelen op het gebied van bodem. Heb jij al de nodige ervaring op dit gebied, dan start je in schaal 10 (max. € 5.247,- per maand o.b.v. 36 uur). Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05 %.
 • De ODWH is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Leuk! Wij nodigen je graag uit om vóór 3 juni 2024 te solliciteren met een gemotiveerde brief en je cv door deze te mailen naar hr@odwh.nl.  Mocht je niet helemaal aan de eisen voldoen, maar toch zin hebben in deze uitdaging. Oók dan gaan we graag met je in gesprek. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer 2024-17.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze Teamleider Bodem, Martin Aardenburg (m.aardenburg@odwh.nl of 06-12041187).