Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van energiebesparing bij de bedrijven, de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij zijn geen suffe ambtelijke organisatie, maar zijn en voelen ons betrokken bij de actuele thema’s van deze tijd, zoals gezondheid, energietransitie, de grote bouwopgave en het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket.

Voor het Team Duurzaamheid zijn wij op zoek naar een projectleider Duurzaamheid

(32-36 uur) 

Sinds het Klimaatakkoord hebben gemeentes en provincies veel verantwoordelijkheden gekregen op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, duurzame mobiliteit, circulaire economie en biodiversiteit. In relatief korte tijd moeten er veel doelstellingen behaald worden. Wij zijn voor de gemeenten in onze regio en de provincie Zuid-Holland een van de uitvoerende partners om daar een bijdrage aan te leveren.

Dit vraagt om een nauwe samenwerking met je collega’s binnen je eigen taakveld en daarbuiten, maar ook met onze opdrachtgevers en andere regionale en lokale partners.

Wij zoeken dan ook een gedreven en resultaatgerichte deskundige op het gebied van energiebesparing en duurzame ontwikkeling die als projectleider vrijwel alles kan oppakken waar de gemeenten of provincie behoefte aan hebben. Je bent bekend met zowel techniek en als beleidsmatige en bestuurlijke processen in het werkgebied van de dienst, bent in staat de lokale ontwikkelingen te volgen en kunt daar waar nodig een inhoudelijke inbreng verzorgen.

Onderwerpen die nu spelen zijn het stimuleren van:

·        Het voldoen aan de Energiebesparingsplicht;

·        Duurzame mobiliteit bij bedrijven;

·        De benutting van restwarmte bij grote bedrijven;

·        Circulaire economie bij bedrijven;

·        Natuur en duurzaamheidseducatie bij lagere scholen.

Over ons

Als een van de zeven teams binnen de afdeling Omgevingstaken, bestaat het team Duurzaamheid uit 12 enthousiaste professionals die verantwoordelijk zijn voor toezicht en handhaving op het gebied van energiebesparing, Verder bestaat het team uit adviseurs en projectleiders op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, biodiversiteit en duurzame mobiliteit. 

Werkzaamheden

·        Je initieert en coördineert projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame ontwikkeling in de breedste zin.

·        Je monitort de voortgang en behaalde resultaten van de projecten en stemt dit met de gemeenten af.

·        Je geeft voorlichting, advies en ondersteuning aan gemeenten om hun doelstellingen op het gebied duurzaamheid te realiseren.

·        Je bent verantwoordelijk voor procesaanpassingen in samenwerking met andere afdelingen.

·        Je onderhoudt contact met externe partners en zet nieuwe samenwerkingen op.

Wat verwachten wij?  

·        Uitstekend mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

·        Je kunt overtuigen en bent initiatiefrijk. Je signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze naar de praktijk.

·        Je weet je inhoudelijke kennis en adviesvaardigheden te combineren, verder te ontwikkelen en uit te wisselen met collega’s.

·        Je bent in staat zelfstandig vanzelfsprekende en langdurige relaties op te bouwen met beleidsambtenaren,

bestuurders en adviseurs.

·        Je bent klantgericht en bezit empathisch vermogen.

·        Je werkt projectmatig, gestructureerd en resultaatgericht.

Wat heb jij in huis?

·        HBO-werk- en denkniveau.

·        Kennis van en ervaring met werken in een politiek/bestuurlijke omgeving.

·        Kennis van relevante wet- en regelgeving, met name in relatie tot duurzaamheid

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

De functie is in schaal 10 (maximaal € 5.009, – bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·        Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen

·        Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris

·        Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP 

Wil jij als Projectleider Duurzaamheid je steentje bijdragen aan onze organisatie?

We horen graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) uiterlijk vóór vrijdag 1 december 2023 sturen naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2023-12

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Bart van Oort (Teamleider Duurzaamheid)) 06-12785345. 

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.