Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van de milieukwaliteit en de ruimtelijke kwaliteit. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

Wij zoeken meerdere Medewerkers bouwtoezicht (24-36 uur per week)

Binnen de afdeling Toezicht en handhaving houd je je als medewerker bouwtoezicht bezig met toezichthouden op basis van vastgestelde programma’s. De medewerker controleert en inspecteert zelfstandig bouwplannen. Daarbij houd je rekening met bestuurlijke prioriteiten en afwegingen.

Wat ga je doen?

Je constateert illegale bouw en illegaal gebruik, onderzoekt en behandelt klachten en adviseert en rapporteert hierover. Daarnaast bepaal je aan de hand van het handhavingsbeleid de strategie om te komen tot naleving van de wet- en regelgeving en adviseer je bij vergunningverlening. Verder informeer je over bouwregelgeving en –procedures, stel je controlebrieven op en controleer je op naleving van opgelegde lasten (onder dwangsom of bestuursdwang).

Ook voer je toezicht uit over diverse en grote projecten en onderhoud je contacten met aannemers, projectontwikkelaars en overige betrokkenen. Daarnaast ben je betrokken bij de rampenorganisatie en voer je taken in het kader van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) uit. Houd er rekening mee dat onze werkzaamheden soms buiten kantoortijden worden uitgevoerd.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een mbo/hbo werk- en denkniveau (bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting van bouwkunde of vergelijkbaar) en een afgeronde opleiding ABW 1 (Ambtenaar Bouw en Woningtoezicht) of je bent bereid die te behalen. Je beschikt over rijbewijs B.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met handhaven bij geconstateerde overtredingen.
 • Voor zowel in- als externe partijen ben je een prettige gesprekspartner die ook in staat is om schriftelijk duidelijk te communiceren.
 • Je werkt nauwkeurig, kan plannen en organiseren, bent klantgericht en kan anticiperen op de verschillende vragen die je krijgt.
 • Je staat ergens voor tijdens interne en externe overlegsituaties en kan uitgangspunten en adviezen uitdragen en standpunten verdedigen.
 • Je bent een teamspeler die bijdraagt aan een goede werksfeer.
 • Als er tegenstrijdige belangen/conflictsituaties zijn, ben je in staat je onafhankelijk te profileren.
 • Je kunt snel en overtuigend beslissingen nemen die vergaande consequenties kunnen hebben.
 • Pre: ervaring als medewerker Bouwtoezicht bij een gemeentelijke organisatie en werken met zaaksystemen (PowerBrowser).

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

De functie is ingeschaald in schaal 9 (maximum € 4537,00 bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen;
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris;
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.

Wil jij als Medewerker Bouwtoezicht je steentje bijdragen?

We horen graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) uiterlijk vóór woensdag 31 januari 2024 sturen naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2023-18

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Mark Bennink (Teamleider Vergunningen Bouwen) via 06- 21337246 en/ of Leon de Rouw (Teamleider Toezicht Bouwen) via 06 – 29314679.

 

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.