Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Wij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk! Jouw werk?

Voor het team HR zoeken we een HR-businesspartner (32-36 uur)

Het team HR is één van de vier teams binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Het team is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle strategische, tactische en operationele HR-taken. Binnen dit team werk je samen met vier collega’s: twee HR-businesspartners, een HR-medewerker en de teamleider HR.

Wat ga je doen?

Als HR-businesspartner ben je de adviseur en sparringpartner voor het afdelingshoofd en teamleiders van één of meerdere afdelingen. Ook is een van je taken het uitvoeren van onderdelen uit het programma HR in Control. Dit programma heeft als doel om het taakveld HR intern beter te positioneren, zowel (beleids-)inhoudelijk, kwalitatief als organisatorisch. Je bent hiervoor de sparringpartner en adviseur van de teamleider HR.

Daarnaast ontwikkel je beleid voor verschillende HR-gerelateerde onderwerpen. Je stuurt relevante interne- of externe projecten aan, of draagt hieraan bij. Als ervaren HR-businesspartner adviseer en ondersteun je bovendien het management bij complexe personele casuïstiek.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo/wo opleiding in de richting van HR;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie op tactisch en operationeel niveau binnen een complexe werkomgeving, bij voorkeur opgedaan bij de overheid;
  • Je hebt kennis van en ervaring met onder andere arbeidsrecht, HR-beleid en moderne HR-instrumenten, zoals HR-analytics;
  • Als taakvolwassen, ondernemende en resultaatgerichte professional, schakel je gemakkelijk tussen verschillende niveaus en versta je de kunst om strategie te vertalen naar praktijk en omgekeerd;
  • Je hebt een open, collegiale en constructieve en verbindende stijl van samenwerken en bent vaardig in het opbouwen en onderhouden van relaties met (interne en externe) partners.
  • Aantoonbare werkervaring met (het ontwikkelen van) AFAS is een pré.
  • Je bent in het bezit van een HR-21 certificaat of bent bereid deze te behalen

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

De functie is ingedeeld in schaal 11 (maximaal € 5.997, – bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen
  • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris
  • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP

Wil jij als HR-businesspartner je steentje bijdragen aan een fijne werk- en leefomgeving?

We horen graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) uiterlijk vóór maandag 15 juli 2024 sturen naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2024-18. Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar hr@odwh.nl.

 

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne- kandidaat voor.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.