Senior Toezichthouder Milieu

Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving draagt de Omgevingsdienst West-Holland bij aan een fijne omgeving om te wonen en werken. Dat doen we in opdracht van gemeenten en de provincie. Zo’n 190 deskundige collega’s werken samen aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Kortom: werken bij de Omgevingsdienst doet ertoe!

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Senior Toezichthouder Milieu
(32- 36 uur)

Een Senior Toezichthouder Milieu bij de Omgevingsdienst West-Holland heeft een veelzijdig takenpakket. Je bent een expert in je vakgebied en naast dat je senior toezichthouder bent voor complexe bedrijven, draag je inhoudelijk bij aan beleidsontwikkeling.

Over ons

Team Toezicht Milieu is een van de teams binnen de afdeling Omgevingstaken en bestaat uit een groep gedreven professionals. Het team ziet onder andere toe op het naleven van wettelijke voorschriften, treedt op bij illegale situaties en gaat (indien nodig) over tot het inzetten van handhavingsinstrumenten.

Wat ga je doen?

Als Senior Toezichthouder Milieu bezoek je complexe en provinciale bedrijven (bij voorkeur in de afvalbranche): je voert controles uit en handelt deze administratief af. Bij situaties waar de regels niet worden nageleefd stel je waarschuwings- en/of handhavingsbrieven op. Je verleent in- en externe adviezen, bereid eventuele sanctiemaatregelen voor en bent als deskundige betrokken bij de afhandeling van bezwaar- en beroepszaken.

Daarnaast ben je projectleider voor aandachtsbedrijven. Je coördineert projectmatig toezicht en hebt een adviserende rol. Knelpunten weet je te signaleren, je gaat er proactief mee aan de slag. Daarnaast neem je deel aan het piket.

Wie ben jij?

Je hebt een milieutechnische opleiding op hbo-niveau, aangevuld met een HAMIL-diploma of iets vergelijkbaars. Daarnaast heb je minstens 5 jaar ervaring in het werkveld. Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en past de LHSO toe. Het is een pré als je een Buitengewone opsporingsbevoegdheid hebt. Om te voldoen aan gestelde kwaliteitscriteria, ben je bereid om aanvullende vakgerichte cursussen te volgen. Ook heb je je Rijbewijs B.

Daarnaast sta jij stevig in je schoenen en durf je verantwoordelijkheid te nemen. Je bent een expert in jouw vakgebied en je kunt jouw kennis goed overbrengen. Je kunt je collega’s enthousiasmeren en motiveren. Mondeling en schriftelijk weet jij je goed uit te drukken. Je bent doortastend, flexibel, enthousiast en oplossingsgericht. Je werkt secuur en rondt zaken conform de werkinstructie Powerbrowser af.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

Daarnaast bieden wij:

  • De functie is gewaardeerd in schaal 11 (max. € 5.997,- bij een 36-urige werkweek) van de cao SGO. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
  • Flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen.
  • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05%.

Wil jij als Senior Toezichthouder Milieu je steentje bijdragen aan een fijne leefomgeving?

Dan nodigen wij je graag uit om jouw CV en motivatie te sturen aan HR@odwh.nl. Vermeld daarbij het vacaturenummer 2024-08. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer A. Potman (06-52084138) of W. Rietmeijer (06-52084145)

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld. We hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.