Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving. Wij zijn een eigentijdse ambtelijke organisatie en voelen ons sterk betrokken bij de actuele thema’s van deze tijd, zoals gezondheid, energietransitie, de grote bouwopgave en het terugdringen van de CO2 uitstoot.

De Omgevingsdienst werkt in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken we aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket.

De Omgevingsdienst West-Holland zoekt een Accountmanager!

Voor iedere deelnemende gemeente en ook voor de provincie Zuid-Holland is een accountmanager aangesteld. De accountmanager heeft veel contacten binnen de dienst, maar heeft ook een rechtstreeks lijntje met de opdrachtgever.

Werkzaamheden

‘Opdrachtgeverswensen centraal’ is een belangrijk sturingsprincipe voor de Omgevingsdienst. De accountmanager heeft een directe relatie met onze opdrachtgevers om maximaal invulling te geven aan het centraal stellen van hun wensen en verwachtingen.

Je bent verantwoordelijk voor het relatiebeheer met onze opdrachtgevers. Dit betekent dat je de verantwoordelijkheid hebt over het dagelijks beheer en de bewaking van het werkplan. Ook ben je eindverantwoordelijk voor de werkplannen en rapportages die worden opgesteld voor de opdrachtgever. Je signaleert knelpunten en waar nodig doe jij voorstellen tot bijsturing of oplossingen. Vanuit een professionele, klantgerichte en zakelijke werkhouding stel je offertes op, informeer je over bestuurlijke/politieke issues, stel je rapportages op en breng je wensen en nieuwe ontwikkelingen in beeld. Ook coördineer je de beantwoording van raadsvragen.

In de samenwerking ben jij één van de verbindende factoren. De diversiteit van de werkzaamheden en de contacten binnen en buiten de Omgevingsdienst maken dit tot een uitdagende functie voor een energieke en communicatief vaardige collega.

Wat verwachten wij?

 • Ervaring met accountmanagement en affiniteit met planning- en control producten is een pré.
 • Je weet je visie helder en overtuigend op papier te verwoorden. Dankzij je bestuurlijke antenne voor wat er binnen de organisatie van een specifieke opdrachtgever gebeurt, houd je de Omgevingsdienst bij de les en zorg je ervoor dat we meerwaarde kunnen bieden. In dat opzicht ben je voor het management en het bestuur een scherp en deskundig adviseur.
 • Als enthousiast netwerker weet je telkens opnieuw de juiste in- en externe partijen voor werk- en projectgroepen bij elkaar te krijgen.

Wat heb jij in huis?

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Je bent op en top ene netwerker en verbinder.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld strategisch vermogen.
 • Je bent analytisch en conceptueel sterk en drukt graag je stempel op de trajecten die worden ontwikkeld.
 • Kennis van en ervaring met werken in een politiek/bestuurlijke omgeving.

Wat bieden wij:

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie die zich inzet voor een betere leefomgeving. De functie is, afhankelijke van je werkervaring, gewaardeerd in schaal 11, maximaal € 5.725, -, bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast krijg je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • De Omgevingsdienst West-Holland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, naast secundaire arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en werkplekken.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan nodigen wij je graag uit om vóór vrijdag 9 juni 2023 jouw CV en motivatie te sturen aan HR@odwh.nl. Vermeld daarbij het vacaturenummer 2023-06.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Paul Henzen via 06 – 22968419 of Stef van Putten via 06 – 51897568.

Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.