Bij de Omgevingsdienst West-Holland lever je een belangrijke bijdrage om de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving te bewaken en te verbeteren. Hiervoor voer je een breed takenpakket uit voor de gemeenten binnen het werkgebied. Tot het werkgebied horen de gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Je werkt behalve voor deze gemeenten ook voor de provincie Zuid-Holland.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een bodemadviseur (incl. behandelen meldingen en informatieplicht)

(32- 36 uur) 

Er zijn geen grenzen, dat geldt voor jou als bodemprofessional en de onderwerpen waarmee je geconfronteerd wordt. Bodem ontwikkelt zich steeds verder. Waar het begon met diverse grote saneringen en grondverzet, richten we ons nu ook op klimaatadaptatie, bodemgebruik en inrichting van de omgeving.

Weet jij alles van de Wet bodembescherming en het besluit bodemkwaliteit; zijn de Bodemgezondheidswet en ‘Water en bodem-sturend’ voor jou bekende begrippen én heb je je al flink verdiept in de Omgevingswet, dan past deze vacature perfect voor jou!

Over Ons:

Als een van de zeven teams binnen de afdeling Omgevingstaken, bestaat het team uit 15 gemotiveerde medewerkers; bodemplantoetsers, -adviseurs en -toezichthouders. Wij zijn graag op kantoor, maar werken vaak ook vanuit huis.

Afhankelijk van je kennis en ervaring, ben je verantwoordelijk voor:

Advies: Je biedt professioneel advies aan klanten over bodemkwaliteit, grondstromen en milieuproblematiek. Je bent in staat om complexe bodem-gerelateerde vraagstukken te analyseren en passende oplossingen aan te dragen.

Meldingen: Je bent verantwoordelijk voor het behandelen van meldingen en de informatieverplichting. Je beoordeelt de technische aspecten, wet- en regelgeving en zorgt ervoor dat de meldingen en informatieverplichting voldoen aan de geldende voorschriften.

Wat vragen wij:

Ervaring: een trackrecord op het gebied van bodemonderzoek, bodembeheer en ruimtelijke ordening. Praktische ervaring met projecten die vergelijkbaar zijn met het vraagstukken waarvoor advies nodig is, is een groot voordeel.

Analytische vaardigheden: je hebt oog voor detail en kunt complexe gegevens analyseren en interpreteren. Je begrijpt de verschillende bodemonderzoeken en -rapporten en trekt relevante conclusies. Daarnaast ben je in staat om ruimtelijke informatie te interpreteren en te integreren in je advies.

Rapportage: je stelt heldere en overzichtelijke rapporten op en communiceert de resultaten van jouw onderzoeken en analyses aan zowel interne stakeholders als onze opdrachtgevers.

Communicatieve vaardigheden: je bent in staat om technische informatie en complexe concepten op een begrijpelijke manier aan verschillende belanghebbenden uit te leggen. Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden zijn daarom van groot belang.

Samenwerking: je werkt nauw samen met collega’s en externe partijen om te zorgen voor een effectieve uitvoering van projecten en opdrachten.

Wat Wij Zoeken:

Een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau in een relevante studierichting, zoals Milieukunde, Bodemkunde, of aanverwant. (zoals aan hydrologie of geologie). Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot bodem, bodembeheer en ruimtelijke ordening.

Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur behandelen van meldingen Besluit Bodemkwaliteit en/of bodemadvies.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Ons kantoor staat op loopafstand van het station en het centrum van Leiden. We zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van je tijd thuiswerken.

De functie is in schaal 10 (maximaal € 5.009, – bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·        Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen

·        Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris

·        Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP 

Wil jij als Bodem Adviseur je steentje bijdragen aan onze organisatie?

We horen graag van je! Je kunt je CV en een motivatie (in tekst of beeld) uiterlijk vóór vrijdag 1 december 2023 sturen naar hr@odwh.nl o.v.v. vacaturenummer 2023-11

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Martin Aardenburg (teamleider Bodem) via +31612041187.

 Bij voldoende geschikte reacties wordt deze vacature mogelijk eerder van de website verwijderd.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.