Word trainee bij een omgevingsdienst!

 

Een leuke werkgever, jezelf ontwikkelen en bijdragen aan de leefomgeving! Dat wil jij toch ook? Bij de Omgevingsdiensten in Zuid-Holland leer jij het werk- en speelveld van een omgevingsdienst kennen. Een combinatie van werken, scholing en ontwikkeling; zo leer je ontdekken waar jouw kwaliteiten het beste tot zijn recht komen en waar jouw ‘stip aan de horizon’ ligt binnen één van onze organisaties. Wil jij jezelf en de leefomgeving iedere dag een stukje beter maken? Dan horen we graag van je!

 

Wat ga je doen?

De omgevingsdiensten zijn uitvoeringsorganisaties die zich namens gemeenten en provincie richten op vergunningverlening, toezicht en advisering. Bij vergunningverlening toets je of aanvragen en meldingen juist en volledig zijn en of er een vergunning kan worden afgegeven. Met jouw scherpe blik beoordeel en weerleg je (juridische) zienswijzen. Bij toezicht loop je mee met onze inspecteurs en zoek je uit of bepaalde activiteiten zijn toegestaan. Je helpt onze adviseurs te bepalen of activiteiten van bedrijven effect hebben op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast, veiligheid, duurzaamheid en de kwaliteit van de bodem.

Je denkt ook mee over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leefomgeving, duurzaamheid en de veranderende wetgeving zoals de Omgevingswet. Met de kennis en ervaring die je opdoet ben je in staat om gevraagd en ongevraagd projecten te initiëren en uit te voeren. Dat kan zowel op inhoud als binnen onze bedrijfsvoering zijn. Waar nodig ondersteun je de projectleider of ben je zelf als projectleider verantwoordelijk.

De uiteindelijke werkzaamheden en projecten die je tijdens het traineeship uit gaat voeren zijn afhankelijk van je opleiding, je competenties, interesses en wensen van ons. Geen enkele trainee doorloopt bij ons hetzelfde programma!

Wat neem je mee?

Een afgeronde hbo/wo opleiding gecombineerd met een passie voor de leefomgeving. Natuurlijk is het handig als je (voor)opleiding raakvlakken met ons werk heeft, maar we zoeken vooral een enthousiaste en uitgesproken houding. Dus ook als je opleiding minder aansluit, horen we graag van je! We zoeken daarnaast de volgende eigenschappen:

  • Je hebt een sterk zelfbewustzijn en analytisch vermogen;
  • Je hebt een proactieve instelling waarmee jij kansen ziet en deze optimaal benut;
  • Je kunt je helder uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Met jouw creatieve invalshoeken weet je anderen regelmatig te verrassen;
  • Maar het belangrijkste van alles is dat je de wil hebt om te ontdekken, leren en groeien.

Wie zijn wij?

In dit traineeship werken vier omgevingsdiensten uit Zuid-Holland met elkaar samen. Je solliciteert bij één van de omgevingsdiensten en treedt daar in dienst, maar je komt de trainees van de andere omgevingsdiensten vaak tegen, bijvoorbeeld binnen ons gezamenlijk opleidingsprogramma. Zo leer je niet alleen de eigen organisatie kennen maar bouw je ook een netwerk in de regio op.

Bedrijven, woonwijken, industrieterreinen, openbare gebouwen en natuurgebieden: dat is het werkveld van de specialisten van de omgevingsdiensten. De inwoners en bedrijven in Zuid-Holland kunnen op ons rekenen. Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving dragen wij bij aan een goede omgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. We hebben veel expertise in huis en verbinden we kennis en ervaring in de regio. Al het werk dat wij uitvoeren doen we in opdracht en samen met de gemeenten en de provincie.

Wat bieden wij je?

Je solliciteert als trainee bij één van de omgevingsdiensten in Zuid-Holland en maakt daar kennis met de inhoud en het speelveld van al van onze taken. Dit doe je in blokken van een half jaar, waardoor je bij drie verschillende organisatie-onderdelen kennismaakt met de verschillen facetten van ons werk. Binnen het traineeship doorloop je een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit diverse gezamenlijke trainingen gericht op het ontwikkelen van je competenties. Deze trainingen volg je samen met de trainees van de andere omgevingsdiensten. Daarnaast ontwikkel je jezelf door middel van intervisie, zowel met senior medewerkers als je persoonlijke begeleider.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

  • Een contract vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar voor 32-36 uur per week.
  • Een startsalaris van ruim € 3100,- bruto. Een deel hiervan bestaat uit een Individueel Keuze Budget. Je beheert dit budget zelf en je kunt er voor kiezen om het niet als salaris uit te laten betalen maar er bijvoorbeeld extra vakantie-uren van te kopen.
  • Flexibele werktijden.
  • Devices die je voor je werk nodig hebt.
  • Een prima reiskostenvergoeding.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Laat het ons weten! Op onze website www.omgevingsdienst.nl/traineeship vind je alle informatie over ons programma en over de vier deelnemende omgevingsdiensten*. Kijk goed welke omgevingsdienst je het meeste aanspreekt, daar kun je vervolgens solliciteren. Dit kan tot en met 12 juni aanstaande.

Wil je direct solliciteren naar een traineeship bij de Omgevingsdienst West-Holland? Dat doe je door het formulier op deze pagina in te vullen.

Algemene informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Leon Treffers, coördinator van het traineeship. Je kunt hem bellen of appen op 06-83945128. Daarnaast vind je op onze website contactpersonen van elke omgevingsdienst die je meer over hun eigen organisatie kunnen vertellen.

*Omgevingsdienst Haaglanden neemt niet deel aan het gezamenlijke traineeship.