Huisnummering

De gemeente geeft elk gebouw een nummer, dat staat in de Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). De Wet BAG vindt u op Overheid.nl.

Nieuw huisnummer

Als u een nieuwe woning bouwt of een bestaande woning of bestaand bedrijfspand splitst, dan heeft u een nieuw huisnummer nodig. Ook als u twee woon- of bedrijfsruimten met elk een eigen huisnummer samenvoegt, heeft u een nieuw nummer nodig.

Afhandeling

Als u voor de werkzaamheden een omgevingsvergunning nodig heeft, hoeft u het huisnummer niet apart aan te vragen, dit wordt dan meegenomen in de vergunningaanvraag. Heeft u een huisnummer nodig, maar is een vergunning voor de werkzaamheden niet nodig? Dan kunt u de Omgevingsdienst zelf verzoeken om een nieuw huisnummer toe te kennen. De aanvraag van een huisnummer wordt getoetst aan het bestemmingsplan en binnen acht weken afgehandeld. Het aanvragen van een huisnummer is gratis.

Meer informatie

Inwoners van de gemeente Noordwijk kunnen met vragen of voor het maken van een afspraak terecht bij het Bouwloket van de Omgevingsdienst:

  • Via e-mail (ook voor het opvragen van stukken uit het bouwarchief).

  • Telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 14.00 uur. Op andere tijdstippen kunt u een terugbelverzoek doen.