Start project Gratis energiescan bij MKB

Eergiescan WVCOp donderdag 22 juni bezochten wethouders Y. Peters, gemeente Kaag en Braassem en Kees den Ouden, gemeente Zoeterwoude, sportcomplex WVC in Kaag en Braassem om een energiescan bij te wonen. Zij deden dit vanuit het regionale project Gratis Energiescan MKB.

De gemeenten in de regio ondersteunen, samen met de Omgevingsdienst West-Holland, het MKB bij energiebesparing en bieden bedrijven een gratis energiescan met monitoring aan. Yvonne Peters: ‘Duurzaamheid en energietransitie is niet alleen windmolens in de polder, het begint bij energiebesparing’.


Energie besparen

Ondernemers en verenigingen (MKB) zijn continu bezig met kostenbesparing. Op hun energierekening valt óók te besparen. ‘Energie besparen vraagt flinke investeringen, maar wij gaan duurzaamheid niet uit de weg, ondanks de grote onzekerheid over maatschappelijk vastgoed’, aldus Paul Hoogenboom Vicevoorzitter WVC.

Energiescan bij sportcomplex WVC

Energiepartners BV voert de energiescan met monitoring uit. Tijdens de energiescan is onder andere gekeken naar de verlichting van de sportvereniging en de technische ruimte om te zien of én waar besparingsmogelijkheden zijn. Gerwin Brandsen van Energiepartners: ‘Energiepartners kijkt ook naar de energiebelasting. Met het slim instellen van de verlichting en de thermostaat is een behoorlijke energiebesparing te behalen. Maar ook het verkleinen van de aansluiting levert vaak een mooie kostenbesparing op’.

Project Gratis energiescan MKB

Energiescan WVC2De gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Noordwijk en Zoeterwoude bieden de gratis energiescans aan. Voor sommige gemeenten geldt dat zij ook een gratis monitoring van twee jaar beschikbaar stellen aan MKB’s. MKB’s, zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen en glastuinbouwbedrijven komen in aanmerking. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.

Aanmelden

MKB bedrijven die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb.