Schiphol en LVNL presenteren nieuwe maatregelen om geluidshinder te beperken

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Schiphol hebben de afgelopen tijd gewerkt aan maatregelen om de geluidsoverlast in de omgeving te beperken en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

Het programma hinderreductie van Schiphol en LVNL is inmiddels gepubliceerd op www.minderhinderschiphol.nl. Op deze website kunt u zien welke onderzoeken en maatregelen zij willen nemen om de hinder die in de omgeving ervaren wordt te verminderen.
De Omgevingsdienst gaat het plan en de voorgestelde maatregelen natuurlijk ook goed bestuderen. Zij adviseert de gemeenten Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Kaag en Braassem, Katwijk, Oegstgeest en Teylingen daarover.

Hoe werkt het?

Op minderhinderschiphol.nl/maatregelen staat een kaart van de omgeving waarin u op uw regio kunt klikken. Zodra u dat doet, ziet u links in beeld een overzicht van de hinderbeperkende maatregelen die voor uw omgeving interessant zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan over het optimaliseren van een vliegroute, onderzoek naar hoger aanvliegen of maatregelen tegen hinder van nachtvluchten.

Geef uw mening!

Schiphol en LVNL nodigen iedereen uit om hun mening te geven over het programma met hinderbeperkende maatregelen als geheel. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:
  • Vanaf 12 maart is de online consultatie gestart via minderhinderschiphol.nl/geef-je-mening/
  • Schiphol en LVNL organiseren een aantal informatiebijeenkomsten op diverse plekken in de omgeving van Schiphol. De data en locaties worden tijdig bekend gemaakt op onder andere minderhinderschiphol.nl. Bij de exacte planning en invulling van informatiebijeenkomsten worden actuele ontwikkelingen rond het Coronavirus zorgvuldig meegewogen.

Meer informatie

Lees meer over de hinderbeperkende maatregelen op minderhinderschiphol.nl. Ook kunt u contact opnemen met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (www.bezoekbas.nl)
Gemeenten die aangesloten zijn bij de Omgevingsdienst krijgen meer informatie en advies via Menno Waalewijn, m.waalewijn@odwh.nl
Beeld: Royal Schiphol Group