Gratis advies energiebesparing bij Duurzaam Bouwloket

Omgevingsdienst West-Holland en de gemeenten uit de regio Holland Rijnland lanceerden half juni 2015 het Duurzaam Bouwloket. Bij het digitale loket kunnen inwoners terecht voor professioneel, onafhankelijk en gratis advies over energiebesparing in hun woning.

Energiebesparende maatregelen kunnen de energierekening flink omlaag brengen. Welke maatregelen je kunt treffen en hoe je dat doet, is voor veel mensen onbekend. De gemeenten uit de regio vinden het belangrijk dat inwoners zich bewust worden van de besparingsmogelijkheden die er zijn binnen hun woning. De gemeenten en Omgevingsdienst stellen daarom het digitaal loket beschikbaar voor inwoners en roepen hen op gebruik te maken van deze extra faciliteit.

Via de website www.duurzaambouwloket.nl kunnen inwoners terecht bij het Duurzaam Bouwloket met vragen over kwaliteitsverbetering en besparingsmogelijkheden voor de woning. Naast het thema energie zijn de onderwerpen gezondheid en wooncomfort belangrijke aandachtspunten. Via het loket kunnen bewoners lokale gecertificeerde bedrijven vinden die kwalitatief goede producten leveren, goede garanties geven en de juiste kwaliteitskeurmerken in huis hebben.

Ondernemers kunnen ook terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Ondernemers die meer over dit loket willen weten, kunnen een e-mail sturen naar info@duurzaambouwloket.nl.

Deelnemende gemeenten zijn: Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.