Contact met de Omgevingsdienst

Waar vindt u ons?

Het kantoor van de Omgevingsdienst West-Holland is gevestigd op de Vondellaan 55, 2332 AA in Leiden.

Postadres

Omgevingsdienst West-Holland
Postbus 159
2300 AD Leiden

Contact 

De Omgevingsdienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur.
Telefoonnummer: 071-4083100
Faxnummer: 071-4083101

Digitale communicatie​​​

Uw e-mail bericht kunt u sturen naar info@odwh.nl. Kijk eerst of er een formulier voor uw vraag of klacht is. Formulieren kunnen we sneller verwerken dan een los e-mailbericht.

Indien u een bezwaarschrift wilt indienen, kunt u een e-mail sturen naar bezwaarschrift@odwh.nl
Persoonlijke e-mailadressen van medewerkers staan niet open voor het ontvangen en in behandeling nemen van bezwaarschriften. 

De Omgevingsdienst stelt de volgende voorwaarden voor het in behandeling nemen van e-mailberichten:
De afzender is bekend door middel van NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats). Het door de Omgevingsdienst ontvangen bericht mag geen onevenredige last leggen op het bestuurlijke proces.
 

Route per trein en auto

De Omgevingsdienst is goed bereikbaar per trein. U verlaat het station aan de voorzijde (Stationsplein). Loop naar rechts tot voorbij het Ibis Hotel. Op de kruising met de Plesmanlaan steekt u over bij de voetgangersoversteekplaats. Ga na het oversteken rechtaf (voor het 071-gebouw) onder de tunnel door. U ziet daar direct een drietal gebouwen, in het middelste gebouw bevindt zich de toegang tot het kantoorgebouw van de Omgevingsdienst.
U loopt over het trottoir om het gebouw heen, door na ongeveer 200 meter de weg naar links te volgen. Vervolgens slaat u bij de zijstraat linksaf.

Onze receptie bevindt zich op de vierde etage van de toren direct gelegen langs het spoor.

Komt u met de auto? Hier vindt u een routebeschrijving.

Parkeren

Er is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar in de parkeergarage van het kantoorgebouw.

De parkeerplaatsen van de Omgevingsdienst bevinden zich op etage -2. Wanneer u de parkeergarage in rijdt, rijdt u gelijk door naar de volgende roldeur om naar etage -2 te rijden. Het duurt even voordat het licht bij deze roldeur op groen gaat.  
Vanaf parkeergarage (etage -2) is de Omgevingsdienst niet bereikbaar. Hiervoor moet u eerst met de trap naar etage -1, waar u de parkeergarage verlaat en via de trap buiten naar de hoofdingang gaat. 

Via hoofdingang kunt u de lift naar de 4e etage pakken. 

Klacht over een medewerker van de Omgevingsdienst

Als u ontevreden bent over het gedrag of de handelwijze van een medewerker van de Omgevingsdienst, kunt u een klacht indienen.

Vragen over Omgevingsvergunning bouw

De Omgevingsdienst verzorgt voor de gemeente Noordwijk de gemeentelijke taken op het gebied het toezicht op de naleving van regels op het gebied van milieu, bouwen en slopen, bestemmingsplannen en drank en horeca.

Voor vragen over bouwzaken kunnen inwoners van de gemeente Noordwijk terecht bij het Bouwloket van de Omgevingsdienst: 

  • ​​​Telefonisch via 071–4083200 (ma t/m vrij tussen 09:00 – 14:00 uur). Buiten openingstijden kunt u een terugbelverzoek achterlaten. 
  • Per e-mail via infobouwen@odwh.nl. Via deze weg kunt u tevens stukken opvragen uit het bouwarchief.
  • Via ons contactformulier
  • Op afspraak in het gemeentehuis van de gemeente Noordwijk. Het Bouwloket is dinsdag, woensdag en donderdag tussen 08.30 - 12.30 uur geopend op locatie Voorstraat 42. Voor het maken van een afspraak kunt u via bovenstaande manieren contact opnemen met de Omgevingsdienst.