Omgevingswetspel positief ontvangen

Deelnemers van het omgevingswetspel zijn positief over het spel. Het spel levert mooie discussies op en de belangrijkste conclusie is dat we moeten loslaten en vertrouwen moeten hebben.

OmgevingswetspelHet omgevingswetspel van de Omgevingsdienst West-Holland, de Veiligheidsregio Hollands Midden, de RDOG (Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden), de gemeente Leiden en de werkorganisatie HLTsamen rolde op 8 mei van de band bij de drukker. Op 9 mei konden we het laten zien bij de themabijeenkomst Samenwerken met de regio in Woubrugge. Daarna konden de opgeleide spelbegeleiders aan de slag.

Het spel is inmiddels gespeeld bij de ODWH op een interne kennisochtend over de Omgevingswet. Ook de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Zoeterwoude en Nieuwkoop speelden het spel al met raadsleden en ambtenaren van diverse disciplines mee. Het wordt steeds duidelijker dat je als organisatie moet weten welke rol je hebt en wie de initiatiefnemer is. Belangrijke vraag is ook: hoe nemen we burgers en bedrijven mee in deze Omgevingswet?

We hebben het spel ook bij de Leerkring Omgevingsplan gespeeld. Inmiddels hebben de griffiers een mail ontvangen met de uitnodiging om het spel met hun raadsleden te spelen. Begin oktober staat er een spel gepland bij de gemeente Oegstgeest.

Interesse?

Heb je interesse om het spel met een groep collega’s te spelen? Dien dan een aanvraag in bij Karin de Rijcke van het gemeentelijke samenwerkingsverband HLTsamen. (K.deRijcke@hltsamen.nl).

Reeds geplande data

In het najaar bieden we vier data aan waar ambtenaren van gemeenten, provincie en ketenpartners zich in kunnen schrijven om het spel te spelen. Deze data zijn:

  • 27 september van 09:00-12:00 uur bij de brandweerkazerne in Alphen aan den Rijn  (Havenstraat 5)
  • 11 oktober van 09:00-12:00 uur bij de Omgevingsdienst West-Holland in Leiden (Schipholweg 128)
  • 27 november van 14:30-17:00 uur bij de brandweerkazerne in Alphen aan den Rijn  (Havenstraat 5)
  • 11 december van 14:30 – 17:00 uur bij de Omgevingsdienst West-Holland in Leiden (Schipholweg 128)