ODWH begeleidt de vergunning voor Heemskerk fresh&easy

Voor Heemskerk fresh&easy verzorgt ODWH op dit moment de begeleiding van het vergunningentraject omtrent de aanvraag van een energiezuinige ammoniakkoelinstallatie van 3000 kg.

Heemskerk is een groot innovatief bedrijf met 900 medewerkers die groente en fruit bewerkt voor de consument, verzorgingstehuizen en de zakelijke markt. Het doel van de vergunning is dat het bedrijf beperkt kan uitbreiden zonder dat dit ten koste gaat van de leefkwaliteit. Het bedrijf bevindt zich namelijk op relatief korte afstand van woningen. Met het begeleiden van de vergunning komen onze wettelijke taken hier samen met de doelstelling die we hebben als het gaat om duurzaamheid.

Na een EED controle heeft het bedrijf een energiebesparingsonderzoek laten uitvoeren door een bureau, waar enkele maatregelen uitkwamen. EED staat voor Energy Efficiency Directive. Het is een Europese richtlijn voor energieverbruik van bedrijven. Bedrijven moeten deze energie-audit een keer in de vier jaar laten uitvoeren.

Een andere actie die Heemskerk gaat doen is een waterbesparingsonderzoek. Het bedrijf wil graag weten hoe ze zoveel mogelijk water kan besparen vanwege het hoge gebruik van energie en water. Dit is goed voor het milieu en dus ook voor de financiële huishouding.