Op stap met de Omgevingsdienst

Onder het motto 'Op stap met de Omgevingsdienst' nodigt de Omgevingsdienst de komende periode leden van het dagelijks en algemeen bestuur uit om met een toezichthouder op pad te gaan en zo meer inzicht in het werk van de dienst te krijgen. Op 31 augustus 2016 is Paul Dirkse – wethouder van Leiden en lid van het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst – als eerste bestuurder meegegaan op milieucontrole.

Wethouder Paul Dirkse op milieucontrole bij HAL Allergy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toelichting over de Omgevingsdienst

Paul Dirkse werd bij de Omgevingsdienst verwelkomd door Derk Eskes (directeur), Cees van Mullem (afdelingshoofd Toezicht en handhaving) en Fokko Dam (toezichthouder). Het bezoek ging van start met een korte toelichting over de Omgevingsdienst, en in het bijzonder over de afdeling Toezicht en handhaving.

HAL Allergy op Bio Science Park

Vervolgens is het gezelschap per fiets naar het Bio Science Park in Leiden vertrokken, waar toezichthouder Fokko Dam een integrale controle had voorbereid bij HAL Allergy. Dit middelgrote bedrijf richt zich op de ontwikkeling en productie van farmaceutische producten voor allergiebehandelingen en werkt met genetisch gemodificeerde organismes (GGO´s). HAL Allergy stelde het bezoek van de delegatie op prijs, ook de directeur schoof aan bij de ontvangst. Na een korte introductie over het bedrijf en de ontwikkelingen op het Bio Science Park ging de controle van start.

Milieucontrole

De Omgevingsdienst heeft de verschillende productieafdelingen van HAL Allergy bezocht en daar onder andere de installaties en voorzieningen gecontroleerd. Hierbij heeft Paul Dirkse uitleg gekregen over de achtergrond van deze controlepunten, de inrichting en meerwaarde van milieucontroles, hoe de Omgevingsdienst kennis op het gebied van GGO´s ontwikkelt en behoudt en hoe de samenwerking met andere handhavingspartners in zijn werk gaat. HAL Allergy sprak zijn waardering uit over de werkwijze van de Omgevingsdienst.

Geslaagde middag

Rond vijf uur was de milieucontrole afgerond en de gecontroleerde punten waren in orde. Paul Dirkse bedankte de Omgevingsdienst voor het boeiende en onderhoudende bezoek. Ook de Omgevingsdienst kijkt terug op een geslaagde middag.