Wethouders Yvonne Peters en Kees den Ouden aanwezig bij energiescan MKB

Donderdag 22 juni waren wethouders Yvonne Peters (voorzitter DB van ODWH), gemeente Kaag en Braassem en Kees den Ouden, gemeente Zoeterwoude, aanwezig bij een energiescan van het sportcomplex WVC in Kaag en Braassem. Zij deden dit vanuit het regionale project ‘Gratis Energiescan MKB’.

De gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Noordwijk en Zoeterwoude ondersteunen, samen met de Omgevingsdienst West-Holland, het MKB bij energiebesparing en bieden bedrijven een gratis energiescan met monitoring aan. MKB’s, zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen en glastuinbouwbedrijven komen in aanmerking. Yvonne Peters: ‘Duurzaamheid en energietransitie is niet alleen windmolens in de polder, het begint bij energiebesparing’.

Energiescan sportcomplex WVC

Tijdens de energiescan bij het sportcomplex is onder andere gekeken naar de verlichting van de sportvereniging en de technische ruimte om te zien of én waar besparingsmogelijkheden zijn. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar. Energiepartners BV voert de energiescan met monitoring uit. MKB bedrijven die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb.