Volg de etende kerkuilen bij Dunea

In de dierenwereld is eten van levensbelang. In ‘De Tapuit’, het bezoekerscentrum van Dunea, wonen kerkuilen. Pa en ma kerkuil proberen een gezin te stichten. Maar alles is afhankelijk van voedsel. Hoe meer muizen vader kerkuil vangt, hoe beter het gaat met ‘onze’ uilenfamilie. Volg de kerkuilen via dunea.nl/kerkuil. Kijk mee vanaf 5 maart tot en met 1 september.

uilMuizen vormen 98 procent van het voedsel van de kerkuil. Kerkuilen eten wel vier tot acht muizen per nacht! Sommige jaren zijn er extreem veel muizen, dat is een goed muizenjaar. En een goed muizenjaar betekent een goed uilenjaar. Als er veel te eten is, kunnen de ouders meer jonge kerkuilen groot brengen.

Om de dag legt de vrouwtjes uil een ei. Dat is best slim. Op deze manier komen de eieren niet allemaal tegelijkertijd uit. Na dertig dagen komt het eerste ei uit. Daarna kruipt er elke dag één kuiken uit het ei. Zo is er een betere verdeling in de hoeveelheid muizen die de ouders moeten vangen. Kerkuilen denken dus óók goed na over hun voedsel en over bewust eten!

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie.