Koeiendans en boerderijeducatie bij Elza Hoeve

Op zaterdag 20 april gaan om 11.00 uur de melkkoeien van Elza Hoeve in Leiden na de winterperiode voor het eerst weer naar buiten. Dit is de zogenaamde koeiendans. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken vanaf 10.30 uur. Daarnaast kunnen klassen gedurende het komende jaar meedoen aan boerderij-ateliers en excursies.

kKoeiendans

De zestig melkkoeien zijn na de lange winterperiode blij dat ze weer naar buiten mogen. Het openen van de staldeuren naar de frisse weide is voor hen een bijzonder vreugdevol moment. Het is prachtig om de vrolijke melkkoeien te zien dansen. Een zuivelcoöperatie haalt de melk van de koeien op en maakt hiervan kaas, toetjes en natuurlijk ook melk. En daar genieten wij als consument dan weer van.

Boerderijeducatie en excursies

Bij Elza Hoeve kun jij met jouw klas meedoen met een boerderij-atelier, waarbij een schoolklas vijf ochtenden in een jaar meeloopt op de boerderij. De kinderen leren over het werk op de boerderij en gaan zelf ook aan het werk. Ze leren boxen en hokken opstrooien en planten oogsten in de moestuin. Voor scholen is dit een tweejarig project. Het eerste jaar is volledig gesubsidieerd; het tweede jaar is voor vijftig procent gesubsidieerd.
Daarnaast is het ook mogelijk om gratis excursies te boeken voor schoolklassen.

Meer informatie

Elza Hoeve bevindt zich aan de Vlietweg 82 in Leiden. De koeiendans van zaterdag 20 april is binnenkort te zien op: www.faceboock.com/Elzahoeve.
ZuivelNL subsidieert excursies voor klassen van het basisonderwijs.
Neem voor het boeken voor een gratis excursie contact op met Elza Hoeve via: www.elzahoeve.com.