Inspirerende stadslandbouw

Bezoek met jouw klas het stadslandbouwproject ‘Wijktuin De Alphense Wetering’ in Alphen aan den Rijn. Leerlingen krijgen een rondleiding in de tuin en zien hoe groente en fruit wordt geteeld. Daarnaast volgen ze de workshop ‘duurzaam voedsel telen’ en sluiten het bezoek af met een kookworkshop met wilde eetbare planten.

Dit programma is in overleg samen te stellen.

Ook de tuinlessen gaan weer van start

sWil jij met jouw klas schooltuinlessen volgen? Neem dan deel aan de lessen in ‘Wijktuin de Alphense Wetering’ in Alphen aan den Rijn. Je werkt mee in de wijktuin de Alphense Wetering en afsluitend wordt er gekookt op een houtvuur.

De leerlingen brengen vier keer een bezoek aan de ‘Wijktuin de Alphense Wetering’. Zij helpen mee met allerlei tuinwerkzaamheden, zoals zaaien, poten, onkruid wieden, planten opbinden, etc. In de tuin zijn opdrachtkaarten verspreid. Door het gebruik van hun zintuigen leren de kinderen spelenderwijs over de grond, planten, diertjes en de verbinding hiertussen. De laatste les is een kookles, waarbij leerlingen de oogst uit de tuin verwerken tot een aantal gerechten. De kinderen koken dan op een houtvuur. De lessen worden verzorgd door De Dansende Boom in samenwerking met Wijktuin De Alphense Wetering. In het najaar zijn nog een paar plekken vrij.

Meer informatie

Carla Glorie van De Dansende Boom verzorgt de activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van de dansende boom.