Doe ook mee aan de Schooldakrevolutie Holland Rijnland!

Eind maart is de Schooldakrevolutie Holland Rijnland gestart. Doel is alle geschikte schooldaken binnen de regio te voorzien van zonnepanelen, scholen zicht te geven op energiebesparing en de kinderen te laten leren op en over duurzame energie. Alle PO en VO scholen in de regio kunnen zich aanmelden en gebruik maken van het mooie aanbod van hun gemeente en Stichting Schooldakrevolutie.

sSchooldakrevolutie Holland Rijnland is een initiatief van de binnen het Energieakkoord Holland Rijnland samenwerkende gemeenten, Omgevingsdienst West-Holland en Stichting Schooldakrevolutie.

De eerste schoolbesturen (met ruim 130 locaties) sloten zich al aan en ondertekenden de Intentieverklaring. Samen met de gemeenten, Omgevingsdienst en de Stichting Schooldakrevolutie spreken zij daarmee de intentie uit om aan de slag te gaan met de verduurzaming van scholen in de regio.
Schoolbesturen worden in dit proces begeleid, bijvoorbeeld door de school te koppelen aan een schooldakcoach, een financieringsfonds en toegang tot het educatieportal. Verschillende gemeenten in de regio bieden scholen daarnaast ook uitgebreide energiescan met monitoring aan en/of hebben een eigen duurzaamheidsfonds, waar scholen gebruik van kunnen maken.

Zonpotentie in kaart met de Schooldakkaart

De regio heeft 266 scholen, waarvan er 180 geschikt lijken voor het plaatsen van zonnepanelen. Om de scholen een indicatie te geven van de potentie van hun schooldak en de investering die nodig is om zonnepanelen te plaatsen, lanceerde Schooldakrevolutie een Schooldakkaart.

Deelnemen

De komende periode kunnen alle PO en VO scholen binnen de regio zich aanmelden om deel te nemen aan de Schooldakrevolutie Holland Rijnland. Daarmee maakt de regio een mooie stap in de richting van de ambitie om in 2050 een energie neutrale regio te zijn.

Over Schooldakrevolutie Holland Rijnland en Stichting Schooldakrevolutie

De Stichting Schooldakrevolutie werkt samen met alle bij het Energieakkoord Holland Rijnland betrokken gemeenten en de Omgevingsdienst West-Holland. Zij wordt daarin gesteund door de Provincie Zuid-Holland en Fonds 1818, en de PO- en de VO-Raad.

Over Energieakkoord Holland Rijnland

De gemeenten in de regio Holland, de provincie Zuid-Holland, Omgevingsdienst West-Holland, Hoogheemraadschap van Rijnland en Holland Rijnland zetten hun schouders onder de energietransitie. De ondertekenende partijen werken samen aan de regionale ambitie om in 2050 een energie-neutrale regio te zijn.

Meer informatie

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/alle-scholen-duurzaam-met-de-schooldakrevolutie
https://schooldakrevolutie.nl/holland-rijnland/
https://wijzijnon.nl