Doe met jouw school mee aan de Nationale Bijentelling

Met de klas kun je voorafgaand aan het weekend van de Nationale Bijentelling 13-14 april meedoen aan de bijentelling voor scholen. Je kunt in de week van 8 april op een doordeweekse dag bijen tellen in de omgeving van je school. Je kunt de telling voorbereiden met het lespakket Bijentelling

Bijentelling met de klas

bDe Nationale Bijentelling voor scholen richt zich op het tellen van hommels. De meeste hommels zijn redelijk makkelijk te herkennen, ook voor leken. Naast de verschillende soorten hommels tellen leerlingen ook het aantal honingbijen, wilde bijen, zweefvliegen en wespen. De activiteiten ‘Drophommels’ en ‘Hommelszoekkaart’ voer jij uit in de klas als voorbereiding op de telling. Zo raken leerlingen spelenderwijs bekend met het herkennen van de meest voorkomende hommelsoorten in Nederland.

Hoe gaat het met de wilde bijen in Nederland? Vincent Kalkman, onderzoeker bij Naturalis en EIS Kenniscentrum Insecten, organiseert elk voorjaar de Nationale Bijentelling. Iedereen in Nederland kan hieraan meedoen in het weekend van 13 en 14 april.

Meer informatie

Bekijk via deze link het lespakket Bijentelling voor scholen (gericht op de bovenbouw), met daarin onderzoeksopdrachten voor de klas.
Ook Nederland Zoemt ontwikkelde lesmateriaal voor basisscholen