Nieuw programma MEC-Oegstgeest voor basisscholen

De Stichting Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC) heeft het programma voor natuur- en milieulessen voor het nieuwe schooljaar weer rond. Er zijn twaalf verschillende lesprojecten voor de onder- en bovenbouw, waarvan drie in de klas en negen buiten. En soms voor een deel in het MEC gebouwtje aan de Oegstgeesterweg.

Vanaf medio september 2017 tot en met juni 2018 gaan de leerlingen van de klassen van basisscholen aan de slag. Op school, aan het water of in het bos, telkens onder leiding van drie vrijwilligers van het MEC. Dit schooljaar doen maar liefst negentig klassen van de tien basisscholen in Oegstgeest mee: naar de herfsttooi van het bos, uilenballen pluizen, of waterdiertjes vissen met een schepnet. En in het voorjaar naar de weidevogels in de landgoederen.
Alle klassen kunnen meedoen

Aan de lessen zijn geen kosten verbonden voor de scholen. De gemeente Oegstgeest subsidieert het MEC voor de kosten van circa negentig lessen. Na de inschrijving van de scholen verdeelt het MEC bestuur het aanbod van de lessen over de vraag van de scholen. Doordat grote scholen meer lessen krijgen dan kleinere, kunnen bijna alle klassen meedoen. Dat kost wat gepuzzel, maar deze manier van verdelen geeft bij allen een tevreden gevoel. MEC hoopt ook op leerkrachten die in de klas een vervolg aan de lessen kunnen geven!

Meer informatie en aanmelden:

Kijk op de website of bel met de secretaris: Rianne Meester-Broertjes op nummer 06 5131 6746.