Leids Verwonderpaspoort finalist Museumeducatie Prijs

Het Leidse Verwonderpaspoort maakt op 10 november 2017 kans op de Museumeducatie Prijs als ‘Best lopende project’. Alle Leidse educatieve aanbieders op het gebied van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid nemen deel aan het Verwonderpaspoort.

De Museumvereniging kent de prijs eens in de twee jaar toe aan excellente samenwerkingsprojecten van musea en basisscholen. Het Verwonderpaspoort neemt het in deze finale op tegen het Van Abbemuseum in Eindhoven. De jury was op 26 september in de Hortus Botanicus. Kinderen konden er nog één keer de succesvolle activiteit ‘Vleesetende planten’ volgen. En op de informatiemarkt voor leerkrachten waren alle partners van het Verwonderpaspoort aanwezig, met informatie over het Verwonderpaspoort en over het aanbod voor komend schooljaar.

Wat is het verwonderpaspoort?

Het Verwonderpaspoort heeft als doel om spelenderwijs natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid toegankelijk te maken voor kinderen. Het daadwerkelijk ervaren wordt gekoppeld aan een virtuele wereld. Door activiteiten te volgen bij de deelnemende instellingen verdienen de kinderen eilanden in deze digitale Verwonderwereld. Als kinderen daarna op dat eiland klikken, komen ze meer te weten over natuur, wetenschap of technologie.
Dit kan onder schooltijd met de klas, maar ook buiten schooltijd met de familie. Het Verwonderpaspoort is momenteel alleen bedoeld voor scholen uit Leiden. Als het Verwonderpaspoort de prijs wint, willen de partners kijken voor uitbreiding van het project naar de regio.

Meer informatie:

Kijk voor meer informatie op www.verwonderpaspoort.nl.