Duurzaam dagje uit op de Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek organiseert elk najaar voor kinderen een speciale Kinderappelpluk in de biologische appel- en perenboomgaarden. Kom fruit plukken en proeven en leer over de groei en bloei van de fruitbomen!

Op ontdekkingstocht

Lopen door een boomgaard vol rijk beladen fruitbomen is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Want al het verpakte voedsel in de supermarkten komt in de basis uit de natuur en is gedurende de seizoenen met liefde geteeld door toegewijde boeren en tuinders. Dit is zichtbaar en tastbaar op het landgoed. Hier liggen de vruchten namelijk  niet in plastic, maar hangen zij rijp en plukklaar aan de bomen! Op een speelse manier worden kinderen zich bewuster van de relatie tussen mens en natuur.

Het programma

De kinderen krijgen van ervaren plukkers in de boomgaard uitleg over verschillende aspecten van de fruitteelt. Daarna plukken de kinderen zelf mooie appels uit de bomen. Ze krijgen van de Olmenhorst een tasje waar ze de appeltjes in kunnen meenemen. De zelf geplukte oogst wordt gewogen en afgerekend. Natuurlijk krijgen ze ook een glaasje appelsap.

Aanmelden:

Wil je langskomen met de klas? Aanmelden kan via: kinderappelpluk@olmenhorst.nl.