Project Bijen in de Buurt succesvol

BijDit voorjaar deed de helft van de scholen in de regio Holland Rijnland mee met het project Bijen in de Buurt. Zo hielpen 125 scholen de bijen met in totaal 4.500 planten voor op het schoolplein.

Lespakket

Bijen in de Buurt heeft ook een lespakket. Dit lespakket voor groep 1 tot en met 8 geeft suggesties voor lesactiviteiten en verwijst naar vele bronnen en filmpjes. Doel is dat we het vanzelfsprekend gaan vinden dat we het hele jaar door bestuivende insecten helpen door te zorgen voor voldoende nestgelegenheid en voedsel. Bijvoorbeeld een bed & breakfast voor de bestuivende insecten. De kinderen kunnen bloemen zaaien, een zaadbom of een insectenhotel maken. Ook kunnen ze in de buurt onderzoeken welke bijen, hommels en vlinders ze op welke bloemen vinden.

Zoekkaart

Welke hommel zit er op die bloem? Hoe vervoeren bijen stuifmeel? En hoe kan jij zelf een bed & breakfast maken voor bijen en andere bestuivers? Met de superleuke, gratis zoekkaart die IVN, Naturalis en Groene Cirkel Bijenlandschap samen hebben ontwikkeld, krijg je antwoord op deze vragen en ontdek je alles over deze insecten. Je kunt de zoekkaart Beestjes op bloemen gratis bestellen bij het IVN.