Duurzaam dagje uit op de Olmenhorst

OlmenhorstKom fruit plukken en proeven tijdens de zelfpluk van Landgoed de Olmenhorst van 17 september tot en met 30 oktober. In de biologische appel- en perenboomgaarden is er voor kinderen de speciale Kinderappelpluk. Zij leren over de groei en bloei van de fruitbomen en mogen zelf appels en peren plukken. Komt u ook langs met de klas?

Op ontdekkingstocht

Lopen door een boomgaard vol rijk beladen fruitbomen is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Al het verpakte voedsel in de supermarkten komt immers in de basis uit de natuur en is gedurende de seizoenen met liefde geteeld door toegewijde boeren en tuinders. Op het landgoed wordt dit zichtbaar en tastbaar. Hier liggen de vruchten niet in plastic, maar hangen zij rijp en plukklaar aan de bomen. Op een speelse manier worden kinderen zich bewuster van de relatie tussen mens en natuur.

Het programma

De kinderen krijgen in de boomgaard van ervaren plukkers uitleg over verschillende aspecten van de fruitteelt. Daarna plukken de kinderen zelf mooie appels uit de bomen. Ze krijgen van de Olmenhorst een tasje waarin ze de appeltjes kunnen meenemen. De zelf geplukte oogst wordt gewogen en afgerekend. Natuurlijk krijgen ze ook een glaasje appelsap.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via kinderappelpluk@olmenhorst.nl.