Duurzaam Leiden: Waterleven in de Wijk en Verwonderpaspoort

WaterHoe is het gesteld met het waterleven en welke diertjes leven er? Het natuureducatieproject Waterleven in de Wijk richt zich op waterkwaliteit en waterleven in de buurt van de eigen (Leidse) school. Onder begeleiding van een ervaren NME-medewerker of -vrijwilliger gaan leerlingen op onderzoek met schepnet, bakjes en onderzoeksmateriaal.

Waterleven in de Wijk is beschikbaar voor groep 5 tot en met 8. Het project is een van de activiteiten uit het Verwonderpaspoort (alleen voor groep 7 en 8). Deelname is echter ook mogelijk zonder Verwonderpaspoort. Het Verwonderpaspoort is momenteel alleen beschikbaar voor scholen uit Leiden. In een latere fase zal de Verwonderwereld voor iedereen toegankelijk zijn.

Verwonderpaspoort: kost niks, levert veel op

Met het gratis Verwonderpaspoort kunnen leerlingen activiteiten doen bij alle Leidse organisaties met lesprogramma’s voor natuur, wetenschap en technologie. Doordat het paspoort gedurende de hele basisschooltijd door de leerlingen gebruikt en ingevuld wordt, krijgt het steeds meer vorm en diepte. Leerkrachten kunnen de paspoorten bestellen via www.verwonderpaspoort.nl.

Lespakketten

Naast het lespakket Waterleven in de Wijk zijn er nog meer lespakketten. In september worden de eerste lespakketten uitgedeeld. De lespakketten zijn seizoensgebonden, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Meer informatie en aanmelden

Het aanbod is beschikbaar voor Leidse scholen en scholen uit de regio. De inschrijving op activiteiten en pakketten kan online via de NMEGids. U vindt hier ook informatie over alle activiteiten. Inloggegevens kwijt? Neem contact met ons op en wij sturen u de gegevens toe.