Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2018 is de Dag van de Duurzaamheid. Op duizenden basisscholen wordt een duurzaam verhaal voorgelezen uit de verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe Energie’. Dit boek komt speciaal uit voor deze tiende editie van de Voorleesactie. Doe mee en vraag het gratis boek aan voor uw school.

De leerkracht leest voor in de klas en gaat na het voorlezen met de kinderen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. Het voorlezen en het gesprek met de leerlingen, duurt ongeveer 45 minuten.

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2018 is een initiatief van Duurzaam Door, Duurzame Pabo en Urgenda. De nieuwe verhalenbundel over duurzame energie heeft verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Enkele verhalen zijn gekoppeld aan het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.

Meer informatie en aanmelden

Meld u aan bij de Dag van de Duurzaamheid en ontvang begin oktober het gratis boek.
Bevindt uw school zich in Leiden en vindt u het leuk om een speciale gast uit te nodigen, bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, of BN’er om voor te komen lezen? Neem dan contact op met nde@leiden.nl. Ook staat in Leiden de centrale bibliotheek in de Nieuwstraat de hele dag in het teken van duurzaamheid.