Appeloogst op Olmenhorst, kom jij ook weer plukken?

Van 15 september t/m 28 oktober vindt weer de jaarlijkse Kinderappelpluk plaats op de biologische appel- en perenboomgaard de Olmenhorst in Lisserbroek. Dit jaar is een jubileumjaar met extra activiteiten.

Jubileum

Kom fruit plukken en proeven in de biologische appel- en perenboomgaarden. Elke woensdagmiddag en zaterdag en zondag de hele dag kunnen kinderen leren over de groei en bloei van de fruitbomen. In de herfstvakantie is De Olmenhorst dagelijks geopend. Al 24 jaar organiseert Landgoed De Olmenhorst de ‘zelfpluk’. Dit jaar, de 25ste editie, vieren ze het jubileum met extra activiteiten zoals een appel- en peer bakwedstrijd en circusworkshops.

Op ontdekkingstocht

Lopen door een boomgaard vol rijk beladen fruitbomen is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Want al het verpakte voedsel in de supermarkten komt in de basis uit de natuur en is gedurende de seizoenen met liefde geteeld door toegewijde boeren en tuinders. Op het landgoed is dit zichtbaar en tastbaar. Hier liggen de vruchten niet in plastic, maar hangen zij rijp en plukklaar aan de bomen! Op een speelse manier worden kinderen zich bewuster van de relatie tussen mens en natuur.

Het Kinderappelpluk programma

Van ervaren plukkers krijgen de kinderen in de boomgaard uitleg over verschillende aspecten van de fruitteelt. Daarna plukken de kinderen zelf mooie appels uit de bomen. Neem een tasje of mand mee om de appeltjes in mee te nemen. De zelf geplukte oogst wordt gewogen en afgerekend. Natuurlijk krijgen ze ook een glaasje appelsap.

Aanmelden

Wilt u in het oogstseizoen met een schoolklas een bezoek brengen aan landgoed de Olmenhorst? Neem contact op via: kinderappelpluk@olmenhorst.nl.

ik