Vooraankondiging themafonds Groenblauwe Schoolpleinen

De provincie Zuid-Holland heeft samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBCF) een themafonds ingericht voor ‘Groenblauwe schoolpleinen’. Vanaf maart kunnen scholen hier een subsidie aanvragen.

Scholen kunnen een cofinanciering van 50 procent aanvragen, tot een maximum van 15.000 euro per school. Met dit geld kunnen scholen hun schoolplein groener en klimaatadaptiever inrichten. Groenblauwe schoolpleinen dragen bij aan een betere concentratie, laten kinderen kennis maken met de natuur en bieden diverse speelmogelijkheden. Verder zijn deze schoolpleinen geschikt om buitenlessen te geven. Groenblauwe schoolpleinen hebben een positief effect op de biodiversiteit in bebouwd gebied en ondersteunen daarmee ook de bijen in Zuid-Holland.

Meer informatie

In de volgende nieuwsbrief hoort u meer. Wilt u alvast weten welke planten uw school bijvriendelijker maken? Via een webpaginavan ‘Nederland zoemt’ ziet u welke planten geschikt zijn voor bijen.

Vanaf april is de website www.groenblauweschoolpleinen.nl in de lucht. Hier vindt u alle informatie  over de subsidieaanvraag het inrichten van uw schoolplein(en) en het geven van buitenlessen.

7