Meld uw klas aan voor de Naar buiten!-dagen

Van 22 mei t/m 7 juni 2019 zijn de jaarlijkse Naar buiten!-dagen voor leerlingen uit groep 5 en 6. Onder professionele begeleiding in Polderpark Cronesteyn in Leiden gaan de kinderen op struintocht, bakken ze hun eigen brood en leren ze wildplukken.

Op de ‘Naar buiten!’-dagen doen kinderen in kleine groepen mee aan drie tot vier buitenactiviteiten. Dit stimuleert de kinderen te speuren, verkennen en onderzoeken. Het doel is dat kinderen een onvergetelijke (natuur)ervaring beleven.

Dit jaar krijgen de Naar buiten!-dagen een feestelijk en wetenschappelijk tintje. Ter gelegenheid van de 444ste verjaardag van de Universiteit Leidenzijn studenten en wetenschappers ook betrokken. Door hun verhalen en praktische experimenten maken ze de leerlingen enthousiast om zelf op onderzoek te gaan.

U kunt kiezen voor een hele dag (9.00 – 14.00 uur) of alleen een ochtend (9.00 – 12.30 uur). Start van de activiteiten is in het basiskamp bij De Tuin van de Smid. Via het Verwonderpaspoort, kunt u boeken voor uw klas.

Kent u het Verwonderpaspoort al?

Het Verwonderpaspoortwil kinderen enthousiasmeren voor natuur, wetenschap, duurzaamheid en techniek. Schoolklassen in de regio Holland Rijnland kunnen (gratis) Verwonderpaspoorten aanvragen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via: naarbuiten.leiden@gmail.com of
tel: 071 - 12032466.
Meer informatie over het Verwonderpaspoort vindt u op de website van het Verwonderpaspoort.

6