Meedoen aan het onderzoek koolmezen en kauwen

Onderzoek de evolutie in de stad. Evoscope heeft voor kinderen (en volwassenen) experimenten ontwikkeld die zich richten op dieren en planten. Je leert over de natuur en evolutie en draagt bij aan echt wetenschappelijk onderzoek.

De stad is voor veel dieren en planten een omgeving vol uitdagingen. Het is er warm, lawaaiig en druk. Kunnen dieren en planten zich aanpassen aan de stad? En zo ja, hoe doen ze dat?
Help mee bij het beantwoorden van deze vragen en voer de experimenten die op de website van Evoscopestaan uit. De dieren en planten die in testen voorkomen zijn makkelijk te herkennen. Sommige experimenten duren maar een paar minuten, terwijl je voor andere proeven een paar uur nodig hebt. Lees hiermeer over het experiment met koolmezen. Lees hiermeer over het experiment met kauwen.

EvoScope is een citizen science project van Naturalis, de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden. Via EvoScope kan iedereen bijdragen aan onderzoek naar evolutie in de stad. Je bent betrokken bij echt onderzoek, komt makkelijk in contact met wetenschappers en leert nieuwe dingen over de natuur en evolutie.

Meer informatie en aanmelden

Lees hiermeer informatie over de deelname.
Heb je een vraag, opmerking of tip? Stuur dan een mail naar niels.kerstes@naturalis.nl.

5