Excursies in Meijendel & Voorjaarsspeurtocht

Dunea biedt in Meijendel ook dit voorjaar excursies aan voor groep 5 en 6 in de duinen. Leer alles over waterzuivering bij de excursie ‘Van Bron Tot Kraan’, over dieren en planten tijdens de excursies ‘Speuren naar Sporen’. Of ga tijdens de voorjaarsvakantie op ‘Zoek de Lente’.

Speuren naar Sporen

Tijdens de excursie zoeken leerlingen naar sporen van dieren die in de duinen leven. Ook bekijken ze de planten die in de duinen groeien en met een opdracht ontdekken de leerlingen hoeveel verschillende soorten er zijn. Afsluitend spelen ze een spel over vogels. Onderweg vertelt de excursieleider over de natuur in de duinen.

Van Bron Tot Kraan

Maak een mooie wandeling door de duinen en kom kijken hoe Dunea in Meijendel kraanwater maakt. Doe met de hele klas een proef waarbij leerlingen zelf water zuiveren. Onderweg vertelt de excursieleider alles over het maken van drinkwater. Tap na afloop een beker kraanwater en proef eens hoe lekker dit smaakt!

Speurtocht: Zoek de Lente

Ook tijdens de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen. Doe mee aan de speurtocht ‘Zoek de lente’ van 23 februari t/m 3 maart 2019. Gezinnen en BSO’s kunnen een gratis speurtocht ophalen in het bezoekerscentrum van Dunea. Dan gaan ze buiten op zoek naar allerlei voorwerpen uit de natuur.

Meer informatie en aanmelden

Kijk hiervoor meer informatie en om u aan te melden voor de excursie(s). Hier kunt u zich ook aanmelden.
Meer informatie over de speurtocht ‘Zoek de Lente’ vindt u hier.

5